Nyelvek

A kedvezményezett neve: Gloster Infokommunikációs Kft

A projekt címe: Termelési kapacitás bővítése a Gloster Infokommunikációs Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 39 805 000 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a Gloster Infokommunikációs Kft műanyagfeldolgozó gyártási tevékenységéhez kapcsolódóan valósult meg innovációs technológiai fejlesztés. A digitális gyártás szemben a hagyományos gyártással sokkal inkább informatikai fókuszú. Ezt azt jelenti, hogy gyártás előkészítés teljes egészében digitalizált módon történik. Digitális készülnek el 3D CAD tervek, azok ellenőrzését és hibajavítását is helyi hardveren futó szoftver végzi. Elektronikus formátumban készülnek el a gyártógép számára az egyes gyártási utasítások. A folyamat teljes egészében papírmentes, és jelentős mértékben optimalizált a hatékonyság érdekében.

A gyártási tevékenység megvalósítására egy innovatív technológia keretében kerül sor. A digitális gyártás az a folyamat, amely során CAD- vagy más adatok segítségével történik a felhasználható alkatrészeket készítő additív gyártást végző gép vezérlése. Ilyen alkatrészek lehetnek például a termékek elemei a különféle termelőeszközök vagy a gyártási eszközök cserealkatrészei (különféle tartozékok vagy alkatrészek). A digitális gyártás során nem kerül sor öntésre, megmunkálásra vagy formázásra. A termékek nem az anyag eltávolításával vagy formázásával, hanem rétegenkénti hozzáadásával készülnek. 

A projekt keretében a digitális gyártási tevékenységhez kapcsolódóan valósult meg eszközbeszerzés, valamint hardver eszközök beszerzése a Gloster Infokommunikációs Kft erdőkövesdi fióktelepén. 

 A projekt befejezési dátuma: 2018.07.02

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00363