Nyelvek
Egyéb
Music Industry (Under NDA)

Két évtizedes digitális átalakulás

Két évtizedes digitális átalakulás

Az ügyfél az egyik legismertebb és legnagyobb múltra visszatekintő zenei kiadó a világon, amely számos ismert előadóval és zenekarral dolgozik együtt, és széles körű zenei repertoárral rendelkezik, amely kiterjed a különböző műfajokra és generációkra.
Az ügyfél kiemelkedő helyet foglal el a globális zeneiparban, és jelentős szerepet játszik az új művészek felfedezésében és fejlesztésében, valamint a zenei tartalmak terjesztésében és értékesítésében.
A vállalat innovatív megközelítése és a technológiai fejlődésre való nyitottsága lehetővé teszi, hogy folyamatosan alkalmazkodjon a fogyasztói igényekhez és a piaci trendekhez, ezzel is erősítve piaci pozícióját és elősegítve a zenei iparág fejlődését.

Az ügyfél szembesült azzal a kihívással, hogy az előadók szerződéseinek és jogainak kezelése egyre összetettebb feladattá vált a zeneipar digitális átalakulásával. A hagyományos rendszerek már nem feleltek meg az új piaci igényeknek, és nem biztosították az előadók és a kiadó közötti kommunikáció zökkenőmentességét. A jogkezelési folyamatok optimalizálása és a szerződések kezelésének automatizálása elengedhetetlen volt a hatékony működés és a jogdíjak pontos elszámolása érdekében.

A megoldás lényege

Ebben a helyzetben az ügyfél egy projekt keretében egy, az igényeire szabott egyedi szoftver fejlesztésére kérte fel a Gloster-P92 Kft.-t. A szoftver egy integrált rendszerként működik, és kezeli az előadók szerződéseit, jogait, valamint a kapcsolódó rendszerekkel való kommunikációt. A rendszer célja, hogy átláthatóbbá tegye a jogkezelési folyamatokat, automatizálja a szerződések kezelését, és ezzel csökkentse az adminisztratív terheket, valamint növelje a jogdíjak pontos és időben történő elszámolásának hatékonyságát. Az új rendszer bevezetése lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy gyorsabban reagáljon a piaci változásokra, és jobban támogassa az előadókat karrierjük során.

Miért minket választott az ügyfél?

Mivel a döntés, hogy az ügyfél egy igényeire szabott egyedi szoftverrel kezeli az előadók szerződéseit és jogait, körülbelül 20 évvel ezelőtt történt, a választás pontos okai mára már nem dokumentáltak vagy közvetlenül nem relevánsak. Az ilyen típusú döntések általában több tényezőn alapulnak, beleértve a technológiai innovációt, a rendszer megbízhatóságát, a költséghatékonyságot, valamint a vállalat jövőbeli stratégiai irányvonalát.

Akkoriban valószínűleg ez a megoldás kínálta a legjobb megoldást az ügyfél specifikus igényeire, és képes volt integrálni a vállalat meglévő rendszereivel, valamint támogatni a zeneipar gyors változásait. A projekt kiválasztásánál fontos szempont lehetett a rendszer skálázhatósága, a felhasználóbarát interfész, és a jogkezelési folyamatok automatizálásának képessége is.

A kifejlesztett rendszer a mai napig a sikeresen kezeli az ügyfél szerződéseit és jogait, ami azt jelzi, hogy a döntés hosszú távon is előnyös volt a vállalat számára. Az ilyen típusú rendszerek folyamatos fejlesztése és karbantartása biztosítja, hogy naprakészek maradjanak és megfeleljenek a zeneipar aktuális kihívásainak.

A projekt jövője

A projekt hosszú távú perspektívával rendelkezik, és az ügyfél elkötelezett amellett, hogy a projektet folyamatosan fejlessze és igazítsa a zeneipar gyorsan változó környezetéhez. A technológiai fejlődés és az új üzleti igények integrálása kulcsfontosságú lesz a rendszer jövőbeli sikerességéhez.

A projekt jövője magában foglalja a legújabb technológiák alkalmazását, mint például a mesterséges intelligencia és a machine learning, amelyek még tovább automatizálhatják a jogkezelési folyamatokat és javíthatják a jogdíjak elszámolásának pontosságát. Ezenkívül a folyamatosan változó zenei jogi környezet és a digitális piacok fejlődése új üzleti igényeket generál, amelyeket figyelembe kell venni a rendszer fejlesztése közben.

Az ügyfél célja, hogy ezt a projektet egy dinamikusan fejlődő, skálázható és rugalmas rendszerré alakítsa, amely képes alkalmazkodni a zeneipar jövőbeli kihívásaihoz és lehetőségeihez. A folyamatos fejlesztés és az üzleti igények gyors implementálása biztosítja, hogy a projekt hosszú távon is megbízható és hatékony eszköz maradjon az ügyfél számára.

Felhasznált technológiák

Java
Java
PostgreSQL
PostgreSQL
SpringBoot
SpringBoot
Angular
Angular
Kubernetes
Kubernetes