Nyelvek
Üzleti szolgáltatások
BPiON

Skálázható IT infrastruktúra

Skálázható IT infrastruktúra

BPiON egy technológia-vezérelt kiszervezett üzleti folyamatokat biztosító (BPO) vállalat, mely Közép- és Kelet-Európában működik, digitális megoldásokat kínálva a Microsoft Azure szolgáltatási platform lehetőségeit kihasználva, könyvelés, emberi erőforrások és bérszámfejtés terén. A 2017 -es alapítása óta, a vállalat dinamikusan nőtt és mára irodái vannak Magyarországon, Lengyelországban és Romániában. A vállalat célja, hogy innovatív megközelítést hozzon az üzleti adminisztrációs folyamatok terén, mint például könyvelés, emberi erőforrások kezelése és a bérszámfejtés.
Ahogy a BPiON folyamatosan terjeszkedett és egyre nagyobb ügyfelekkel került kapcsolatba, új kihívásokkal találta szembe magát – elsősorban a skálázhatóság terén. „Gyorsan kellett skáláznunk fölfelé az IT infrastruktúránkat hisz munkaerő tekintetében a több mint 200 fős növekedésünket mindössze négy év alatt értük el” említette Kovács Tamás, a BPiON magyarországi ügyvezető igazgatója.

 „Ugyanakkor biztosítanunk kellett, hogy megfeleljünk nagyobb ügyfeleink adatbiztonsági követelményeinek, valamint az olyan adatkezelési szabályoknak, mint például az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR). A megfelelő IT infrastruktúra megoldás biztosítása elengedhetetlen volt annak érdekében, hogy ügyfeleink adatait biztonságban tudjuk.”

A vállalatnak terveiben nem szerepelt belső IT-részleg kialakítása és fenntartása. Azonban az akkori IT-támogató partnerük nem állt készen sem technológiailag, sem erőforrás szempontjából arra a gyors növekedésre, amelyet a BPiON -t jellemezte és jellemzi a mai napig is.

A megoldás

A BPiON több Microsoft szolgáltatás bevezetése mellett döntött az IT infrastruktúrájának skálázása érdekében. A core rendszeralkalmazások elérésének és központi menedzselésük érdekében AVD (Azure Virtual Desktop) szolgáltatás került bevezetésre. Az említett szolgáltatás lehetővé teszi a különböző rendszerek központi kezelését, valamint az adott szoftverekre vonatkozó frissítések javítások telepítését. A külsős könyvelők és bérszámfejtők távolról is elérhetik a munkájukhoz szükséges alkalmazásokat tudván, hogy az Azure felhő szolgáltatási platform által nyújtott biztonságos és megbízható kapcsolatra számíthatnak. Mióta a BPiON a Microsoft AVD-t megoldását használja, a kapcsolatot érintő problémák száma 0,1%-ra csökkent. A skálázás is egyszerűsödött – egy gombnyomással növelhető vagy csökkenthető az AVD hostok mennyisége a felhasználók száma alapján.”

„Az AVD használata lehetővé tette a BPiON számára a hatékonyabb működést, mivel minden alkalmazást az Azure Virtual Desktopon keresztül telepíthető és tesztelhető, a rendszerkarbantartási idők is jelentősen rövidültek. Emellett a szerverek elérhetősége is 99,9%-ra nőtt” említette Rafal Nadolny a BPiON Lengyelországi ügyvezetője. „Ez lehetővé tette számunkra a gyorsabb előrehaladást. Például operatív infrastruktúránk kiterjesztése két új országban – Lengyelországban és Romániában – kevesebb mint egy napig tartott.”

Az informatika eszközök menedzselése érdekében a BPiON a Microsoft Intune-t választotta, mint Enterprise Mobility Management megoldás A Microsoft Intune-nal a felhasználók több eszközön végezhetik üzleti tevékenységüket úgy, hogy a vállalt könnyedén kezelheti és frissítheti az adott eszközre telepített szoftvereket.

A nagyobb biztonság érdekében a BPiON úgy döntött, hogy bevezeti a Windows Defender Advanced Threat Protection-t. Rendszereiket több forgatókönyv által kiváltott szabályokkal védik, miközben a megoldás folyamatosan figyeli a szokatlan és gyanús tevékenységet.

A BPiON a Gloster Cloud segítségével egységesítette az IT-infrastruktúrát, amely támogatja a számtalan könyvelői és bérszámfejtői rendszer integrációját és használatát. A teljes IT-infrastruktúra támogatását (asztali számítógépekkel együtt) a Gloster Cloud biztosítja L1, L2, L3 szinten.

A megoldás különlegessége

Az innováció és a technológiai fejlődés elengedhetetlen a mai üzleti környezetben, különösen az IT területén. A BPiON vállalat felismerte ezt, és az ügyfelek igényeinek jobb kiszolgálása érdekében új irányba terelte IT-stratégiáját.

Az új Microsoft technológia, az AVD (Azure Virtual Desktop) bevezetése nagy lépés volt a cég számára. Ezzel a technológiával nem csak hogy felvették a versenyt a legújabb IT trendekkel, hanem egy hatékony, skálázható és biztonságos megoldást is nyújtottak ügyfeleiknek.

Az AVD bevezetésével a "régi", rds technológián alapuló megoldást kiváltották, amely jelentős előrelépést jelentett a távoli asztali szolgáltatások területén.

Ez a váltás nem csak a vállalat belső működésében hozott változásokat, hanem az ügyfelek számára is egyértelmű előnyöket kínált. Az AVD lehetővé tette számukra, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről hozzáférjenek az alkalmazásokhoz és az adatokhoz, miközben az Azure biztonsági protokolljai garantálják az adatok védelmét.

Összefoglalva, a BPiON proaktív lépést tett azáltal, hogy az AVD-t választotta, így biztosítva, hogy mind ügyfeleik, mind saját csapatuk a legjobb technológiát használja.

Miért minket választott?

A választás mindig sok tényezőn alapul. A technológiai innováció és az új megoldások iránti igény növekszik a vállalati környezetben. Ebben a kontextusban a BPiON vállalat kiemelkedett a többi piaci szereplő közül.

Az elsődleges tényező, amiért minket választottak, az a legújabb Microsoft technológiák iránti mély ismeretünk volt. Megértettük a cloud megoldások előnyeit és be is tudtuk mutatni ezeket mutatni, illetve rávilágítottunk a korábbi megoldásokkal szembeni előnyökre. Ezen kívül rá tudtuk mutatni, hogy milyen előnyökkel jár a felhős technológiák bevezetése a hagyományos megoldásokkal szemben, mind üzleti mind informatikai szemszögből.

Bár árban magasabb volt a Gloster Cloud ajánlata, de a döntés során BPiON-nak nem az árat tekintette elsődleges döntési kritériumnak. A szakmai kompetencia, a megbízhatóság és az innováció iránti elkötelezettség mind kulcsfontosságú tényezők voltak a döntésük meghozatalában. A szakmai bemutatók során a Gloster csapata kompetencia kompetensebb volt a konkurenciával szemben, a BPiON a döntése meghozatalkor úgy gondolta, hogy ez a széleskörű szakértelem fogja garantálni az ügyfelei számára, a megfelelő IT infrastruktúra kialakítsa és támogatás mellett a hosszútávú üzleti kapcsolatokhoz szükséges bizalom felépítését.

Összefoglalva, a BPiON azért választotta a Gloster Cloud-ot, mint IT üzemeltetési partnert mert a piaci trendekkel összhangban tudtuk kínálni a legújabb és legfejlettebb megoldásokat, és emellett meggyőző szakmai hátterünkkel bizalmat ébresztettünk a megrendelőben.

A projekt jövője

A projekt nem csak a technológiai fejlődésről szól BPiON számára, hanem a munkakultúrájuk átalakításáról is. Rafal Nadolny szerint "Az emberek akkor bíznak meg bennünk az IT rendszereket érintő döntéseink tekintetében, amikor rájönnek, hogy az adott rendszer értük dolgozik, nem ellenük."

A pozitív eredmények láttán a BPiON arra törekszik, hogy tovább finomítsa az új infrastruktúráját és tovább javítsa a biztonságot. "Már adataink osztályozását és további adattitkosítást vizsgálunk néhány aktuális projekt esetében, fontolóra vesszük több háttérbeállítás, valamint kapcsolódás használatát a naplózás és a jelentéskészítés finomhangolására" – említette Rafal Nadolny.

A jövőre nézve a BPiON tervezi a Microsofttal való partnerség folytatását. "Adatbiztonsággal foglalkozó ügyfeleink ismerik a Microsoft Cloud megoldásait – tudják, hogy ez biztonsági megbízhatóságot jelent számukra. Ezzel a biztosítékkal és skálázhatósággal jobban tudunk koncentrálni és jobban végezni alapvető feladatunkat, miközben az adatvédelmet egy megbízható rendszerszolgáltató kezébe adjuk."

Felhasznált technológiák

Microsoft Azure
Microsoft Azure
Microsoft Modern Work (M365/O365)
Microsoft Modern Work (M365/O365)
Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD)
Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD)
Microsoft Defender
Microsoft Defender
Microsoft Intune
Microsoft Intune
Microsoft Power BI
Microsoft Power BI