Nyelvek
Egyéb
Music Industry (Under NDA)

Korszerű technológia és a hatékony backend vezérlés egy kifinomult mobil alkalmazás érdekében

Korszerű technológia és a hatékony backend vezérlés egy kifinomult mobil alkalmazás érdekében

Az ügyfél az egyik legismertebb és legnagyobb múltra visszatekintő zenei kiadó a világon, amely számos művészt és lemezt kezel. Globális hatásuk mellett az innovációs trendek előtt járó technológiai megoldásokról és a piaci trendekhez való gyors alkalmazkodásról is híres. Az ő dinamikus, sokoldalú hozzáállásuk a zeneiparhoz biztosítja, hogy mindig az élen járjanak, legyen szó a legújabb digitális platformokról, marketing stratégiákról vagy művészi együttműködésekről.
Az ügyfél egyik kiemelt alkalmazás projektje a zeneszámok kiadásának menedzselését segíti, világszerte. A mobiltechnológia robbanásszerű fejlődése és az okostelefonok, valamint a táblagépek térhódítása komoly kihívás elé állította ezt az alkalmazást. 

Habár az alkalmazás rendelkezett mobil nézetre optimalizált verzióval, nem tudott megfelelő felhasználói élményt nyújtani. Annak ellenére, hogy a webes verziója mobil nézetre lett optimalizálva, nyilvánvalóvá vált, hogy az nem tudja ugyanazt az intuitív és hatékony felhasználói élményt biztosítani, amit egy dedikált mobil alkalmazás kínál. Az igény egyértelműen felmerült egy olyan megoldás iránt, amely az új technológiai trendeknek megfelelően kínál optimális élményt a mobil és tablet felhasználók számára.

A megoldás

Az általunk kifejlesztett megoldás egy kifinomult mobil alkalmazás volt, amely a Web alapú rendszer összes funkcionalitását hozta el a felhasználók számára, de mobiloptimalizált nézetekkel. A megoldás a mobilalkalmazásokra jellemző egyszerűsített megjelenítést és a már megszokott felhasználói interfész elemeket tartalmazza. Az alkalmazást úgy terveztük, hogy mind az iOS, mind az Android platformokon telepíthető legyen, így maximális elérést és felhasználói bázist biztosítva.

A kihívás azonban nem csak a mobilalkalmazás fejlesztésében rejlett. Fontos volt biztosítani, hogy az új alkalmazás a már meglévő backend rendszerrel zökkenőmentesen integrálódjon. Tekintettel arra, hogy a backend rendszer már rendelkezett az összes szükséges üzleti logikával, a kihívás egy vékony, hatékony és gyors kliens létrehozásában rejlett.

A korszerű technológiák és keretrendszerek közül választanunk kellett egy olyat, amely nem csak a jelenlegi, de a jövőbeli igényeknek is megfelel. Ennek érdekében döntöttünk a Flutter keretrendszer mellett, mely nem csak a keresztplatformos fejlesztés előnyeit kínálja, de gyors, hatékony és kifinomult felhasználói élményt is biztosít.

A megoldás különlegessége

Amikor szoftverfejlesztésről beszélünk, a kifejlesztett megoldás technológiai háttere és működése épp olyan fontos, mint maga a felhasználói élmény. A Gloster-P92 ITS Kft. által készített mobilalkalmazás nem csak egy újabb alkalmazás a piacon. Sokkal többről van szó: egy forradalmi technikai megoldásról, ami a backend és frontend közötti kommunikációban rejlik.

A legtöbb alkalmazás esetében a kommunikáció a szerver és a kliens között szabványos protokollokat használ. Azonban a mi alkalmazásunk egy saját, egyedileg kialakított bináris protokollt alkalmaz a WebSocket kapcsolaton keresztül. Ez a megoldás kivételes sebességet és hatékonyságot biztosít, minimalizálva az adattovábbítás késéseit és növelve a rendszer teljesítményét.
A mobilalkalmazás designja "vékony kliens" elven alapszik. Ez azt jelenti, hogy a komplex üzleti logika és a validációs szabályok a backend rendszeren futnak, az alkalmazás pedig csak a megjelenítésért felelős. 

Az alkalmazás minden interakciója, legyen az egy gomb megnyomása vagy egy adatbeviteli mező kitöltése, közvetlenül a backend rendszerhez kerül továbbításra, ahol a megfelelő üzleti logika alapján válasz érkezik, vezérelve a mobil alkalmazást.

Ez az architektúra lehetővé teszi, hogy a bonyolult és gyakran változó üzleti logikát csak egyszer kell implementálni, a backend-en, így minimalizálva az esetleges hibák számát és a fejlesztési időt. A kezdeti megközelítésben a UI elemek konfigurációja is a backend-től érkezett. Ez azonban az idő múlásával evolválódott, lehetővé téve, hogy az alkalmazásban definiálhassuk, mely felületeken milyen mezők legyenek jelen.

A Gloster-P92 ITS Kft. által kifejlesztett rendszer egyedülálló módon kombinálja a korszerű technológiát és a hatékony backend vezérlést, biztosítva az üzleti logika minden változása nélkül tarthassa fenn a mobil jelenlétét.

Miért minket választott az ügyfél?

Az ügyfél már hosszú évek óta működött együtt a P92-vel. A korábbi projektek során kifejlesztett backend, asztali és web-es alkalmazások tudása már eleve a P92-nél volt. Ez jelentős előnyt jelentett az új projekt kezdetén, mivel a már meglévő rendszerek mély ismerete hatalmas értéket képviselt. A korábbi együttműködések során felépített bizalom és a közös munka során kialakult szoros kapcsolat lehetővé tette, hogy az új projektet gyorsan és hatékonyan kezdjék meg.

De a technológiai előnyök is a P92 mellett szóltak. A Flutter keretrendszer ismerete már adott volt a cég számára. Ez a keretrendszer lehetővé teszi a különböző platformokon való egyszerű és gyors fejlesztést anélkül, hogy az alkalmazást külön-külön kellene implementálni. A P92 szakértelme a Flutterben azt jelentette, hogy az ügyfél biztos lehetett abban, hogy az új alkalmazást a lehető legjobb minőségben és a leggyorsabban kapja meg.

Összefoglalva, a Gloster-P92 ITS Kft. technológiai és iparági szakértelme, valamint az ügyféllel való korábbi sikeres együttműködések mind hozzájárultak ahhoz, hogy a vállalatot ebben a fontos projektben is kiválasztották. Ezen előnyök kombinációja biztosította, hogy az ügyfél a legmagasabb színvonalú szolgáltatást kapja a mobil alkalmazás fejlesztésében.

Mi lesz a projekt jövője?

A Gloster-P92 ITS Kft. által fejlesztett mobil alkalmazás megoldás nagy siker lett, így az ügyfél más Web és Desktop alkalmazások portolását tervezi Mobil eszközökre, Flutter technológiával. Ez az új projekt egyedülálló lehetőséget kínál a Gloster-P92 ITS Kft. számára, mivel szabadabb kezet kapott a megjelenítés szempontjából, amely lehetővé teszi, hogy innovatívabb megoldásokat és dizájnt hozzon létre. A kihívás most az, hogy az alkalmazások minden funkcióját optimalizáljuk a mobil és tablet eszközökön történő használatra, és ezzel elősegítsük a felhasználói élmény növekedését.

A projekt jövője ígéretesnek tűnik, és a Gloster-P92 ITS Kft. folyamatosan törekszik arra, hogy a legújabb technológiákat és megoldásokat alkalmazva a legjobb termékeket és szolgáltatásokat nyújtsa az ügyfél számára.

Felhasznált technológiák

Java
Java
PostgreSQL
PostgreSQL
Amazon
Amazon