Nyelvek
IT Technológia
SEKA Soft

Fájdalommentes, teljeskörű felhő migráció

Fájdalommentes, teljeskörű felhő migráció

A SekaSoft Kft egy magyar tulajdonú szoftverfejlesztő cég, mely kifejezetten kis- és középvállalkozások számára fejleszt és üzemeltet vállalatirányítási rendszert, flexPROF néven.

 A vállalat célja, hogy ügyfeleinek integrált megoldást kínáljon az üzleti folyamatok hatékony kezelésére, különös tekintettel a gyártói szektorban tevékenykedő cégek számára.

Korábban a SekaSoft-nak a lokális infrastruktúrára fejlesztett és telepített szoftver által okozott kihívásokkal kellett megküzdenie, többek között gyakran merültek fel kompatibilitási és hálózati problémák. A helyi rendszergazdákkal való együttműködés során gyakoriak voltak a konfliktusok, különösen hiba felderítésnél és az időszakos rendszer upgrade-ek implementálásakor.

A rendszer korábbi architektúrája és az SPLA licenselési megoldás segítségével a SekaSoft az örökös licenszelési modellel mellett kialakított egy havidíjas license konstrukciót, azonban ez működési modell az ügyfelek részére nem kínálta azt a rugalmasságot mit egy SaaS megoldás. A rendszer üzemeltetése továbbra sem volt központosított, továbbra is szükséges volt a helyi rendszergazdák közreműködésére. A távmunkához és távoli hozzáféréshez a rendszer VPN kapcsolatot igényelt, mely kapcsolat az internet sávszéleségre jóval érzékenyebb, mint a jelenleg használt Microsoft Azure Virtual Desktop.

A megoldás

A Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD) technológiában szerzett korábbi tapasztalatok, valamint a Gloster Cloud ezen területen megszerzett Microsoft által auditált kompetenciájának köszönhetően, az szoftver migrációs folyamat zökkenőmentesen zajlott. A SekaSoft ügyfelei számára a megszokott és jól ismert ERP felület használata mellet, egy modern és bárhonnan biztonságosan elérhető új környezetet biztosítottunk, mely használatával a felhasználók hatékonyabban és rugalmasabban dolgozhatnak. A zökkenőmentes távoli munkavégzés lehetősége növelte a munkatársak produktivitását és elégedettségét a rendszer bárhonnan egy internetkapcsolat és egy PC segítségével elérhetővé vált, hasonlóan a natívan felhő technológiát használó SaaS megoldásokkal. 

A Gloster Cloud szakértői a felhő migrációs folyamat minden lépésében támogatták a SEKA Soft csapatát. Az Azure-ban futó infrastruktúra automatikus skálázódási és biztonsági képességeivel a rendszer stabilabbá és megbízhatóbbá vált. Ezen kívül a felhős megoldásnak köszönhetően a SEKA Soft képes volt az ügyfelei számára havi előfizetéses modellt kínálni, ami a vásárlók körében is nagy népszerűségnek örvend.

Összességében az Azure és a Gloster Cloud segítségével a SEKA Soft sikeresen változtatta meg üzleti modelljét, és ezzel jelentős piaci előnyre tett szert. A modern technológiák alkalmazásával nem csak a belső munkafolyamatok váltak hatékonyabbá, de az ügyfelek számára is vonzóbb és rugalmasabb megoldást kínáltak.

A megoldás különlegessége

Az SEKA Soft azonosította a digitalizáció és a felhő-alapú megoldások növekvő jelentőségét az üzleti világban. Az előfizetéses ERP rendszerek iránti növekvő kereslettel összhangban a SEKA Soft vezetői úgy döntöttek, hogy stratégiai lépést tesznek ebben az irányban. Tudták, hogy a magyar ERP piacon egyedülállóvá válhatnak, ha felismerik és kihasználják ezt a trendet.
A Gloster Cloud csapatával való együttműködésben kulcsszerepet játszott a közös célkitűzés és az azonos látásmód. Mindkét cég elkötelezett volt a projekt sikeréért, és készen állt arra, hogy innovatív megoldásokat alkalmazzon a kihívások leküzdése érdekében. 

A Gloster Cloud szakértelme és a Microsoft technológiákban való mély ismerete garantálta, hogy a projekt a lehető legjobb eredménnyel záruljon.

Az eredmény egy olyan termék volt, amely nem csak megfelelt az ügyfél igényeinek, hanem a piacon is új standardot állított fel. Az előfizetéses modell lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy rugalmasabban kezeljék az IT költségeiket, és csak azért fizessenek, amit valóban használnak. Ezzel a megközelítéssel a SEKA Soft magabiztosan léphetett be a magyar ERP piacra, és azonnal versenyelőnyre tett szert a többi helyi szereplővel szemben.

Miért minket választott az ügyfél?

A Gloster Cloud vállalatként mindig is prioritásként kezelte az ügyfélközpontúságot és az együttműködést. Megértettük, hogy az ő sikerük a mi sikerünk is, és ez az elkötelezettség vezérelt minket az együttműködés során. Az első megbeszélésünktől kezdve a projektek teljes időtartamáig arra törekedtünk, hogy értéket teremtsünk az ügyfél számára. Aktívan hallgattuk őket, értettük az igényeiket és kihívásaikat, és együtt dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Nem csak az alkalmazott technológiák szakértői voltunk, hanem az üzleti folyamatok mély ismerői is. Ez lehetővé tette számunkra, hogy a SEKA Soft számára egyedülálló, testre szabott rendszer architektúrát alakítsunk ki, amely támogatta őket a digitális transzformációs útjukon.

Az a képességünk, hogy azonnal reagáljunk az ügyfél igényeire és együtt gondolkodjunk velük, az, ami elválaszt minket a többi szolgáltatótól. Az eredmények magukért beszélnek: egy innovatív és előremutató ERP megoldás, amelyet a Gloster Cloud és a SekaSoft közös erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült megvalósítani.

A projekt jövője

A SEKA Soft ERP rendszerének felhősítése nemcsak egy projekt volt a számunkra, hanem egy új kezdet is. A rendszer sikeres implementációja után is azon dolgozunk, hogy a SekaSoft-nak a legmagasabb színvonalú támogatást nyújtsuk. A folyamatos finomhangolásokkal és az optimalizálásokkal biztosítjuk, hogy a rendszer a lehető legjobban teljesítsen, és mindig az ügyfél aktuális igényeit szolgálja ki.

Az élő support szerződésünk révén garantáljuk, hogy a SekaSoft gyorsan és hatékonyan kap segítséget minden kérdésében vagy problémájában. A közös munka során kialakult kapcsolatunk erős és megbízható. Hisszük, hogy a közös sikerünk a kölcsönös tiszteleten és az együttműködésen alapul, és bízunk abban, hogy ez a partnerség hosszú távon is eredményes marad.

A jövőben is arra törekszünk, hogy a SekaSoft minden technológiai kihívásában megbízható partnerként álljunk mellette, és továbbra is együtt növekedjünk a piacon. Együttműködésünk nemcsak technológiai, hanem stratégiai is, és várjuk a további közös sikereket és eredményeket.

Felhasznált technológiák

Microsoft Azure
Microsoft Azure
Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD)
Microsoft Azure Virtual Desktop (AVD)
Microsoft Power BI
Microsoft Power BI