Nyelvek
IT Technológia
NSC Global Kft.

Teljeskörű áruházlánci megújulás

Az NSC globális szinten nyújt IT szolgáltatásokat, amelyek célja, hogy nagy cégcsoportok számára egységes és hatékony üzemeltetést biztosítson. A vállalat széleskörű informatikai megoldásokat kínál, amelyek magukban foglalják a hálózatkezelést, adatközpontok üzemeltetését, felhő alapú szolgáltatásokat, valamint biztonsági és támogatási szolgáltatásokat. Az NSC célja, hogy ügyfelei számára egyszerűsítse az IT infrastruktúra kezelését, miközben optimalizálja a működési költségeket és növeli az üzleti folyamatok hatékonyságát. Az NSC hozzáértése és globális jelenléte lehetővé teszi, hogy a különböző földrajzi területeken működő vállalatok számára is kohéziós és integrált IT megoldásokat biztosítson.

A megoldás

Az egyik legnagyobb nemzetközi élelmiszeráruház magyarországi áruházláncának IT infrastruktúrájának teljes körű megújítása jelentős technológiai és logisztikai kihívást jelentett a Gloster számára. A projekt magában foglalta a wifi hozzáférési pontok (AP-k), routerek és hálózati kapcsolók (switchek) cseréjét, amelyek az üzleti folyamatok zökkenőmentes működéséhez nélkülözhetetlenek. Az országszerte több mint 200 helyszínen zajló munkálatokat úgy kellett megszervezni, hogy azok ne zavarják az üzletek esti zárásig tartó nyitvatartását.

A komplex feladatot a Gloster csapata rendkívüli precizitással és szervezési hatékonysággal oldotta meg. A helyszíni munkálatokat emelőgépek segítségével, több helyszínen párhuzamosan végezték, miközben az távoli kollégák támogatását is igénybe vették. A projekt nemzetközi jellege miatt az angol nyelvű kommunikáció különösen fontos szerepet kapott, hiszen a helyszíni és távoli csapatok közötti folyamatos és zökkenőmentes információáramlás volt a siker kulcsa.

A Gloster csapata nem csak a hardveres infrastruktúra cseréjét hajtotta végre magas színvonalon, hanem a hálózati konfigurációkat és az integrációt is magában foglaló komplex IT megoldásokat is nyújtott, biztosítva ezzel a Tesco magyarországi üzleteinek modern és megbízható IT hálózatát.

A megoldás különlegessége

A Gloster által az áruházlánc számára nyújtott IT infrastruktúra megújításának projektje számos különleges aspektust tartalmazott, amelyek kiemelkedővé tették a vállalat szolgáltatásait a piacon. Az egyik legfontosabb ilyen aspektus a csapatok egységes terhelésének és irányításának kérdése volt, különösen az éjszakai munkavégzés és a több helyszín egyidejű kezelése során.

A projekt során a Gloster csapata kiemelkedő logisztikai és menedzsment képességeket mutatott be, biztosítva a munkaerő hatékony elosztását és a munkafolyamatok szigorú koordinációját. Az éjszakai munkavégzés különösen nagy kihívást jelentett, hiszen a munkálatokat úgy kellett megszervezni, hogy azok ne zavarják az üzletek nappali működését, ugyanakkor a biztonsági előírásoknak is megfeleljenek.

A Gloster kétnyelvű kommunikációs képességei – magyar és angol nyelven egyaránt – lehetővé tették a zökkenőmentes kapcsolattartást a fővállalkozóval és a végfelhasználóval. Ez a nyelvi kompetencia nélkülözhetetlen volt a nemzetközi csapatok közötti koordináció és a projekt menedzsmentje szempontjából.

A projekt sikerének kulcsa részben az emelőgépek és a szükséges erőforrások hatékony bevetése volt, amelyeket a Gloster biztosított. Ez a fajta technikai és logisztikai támogatás különösen fontos volt a hardverek cseréjéhez, amelyeket gyakran magasban, nehezen hozzáférhető helyeken kellett elvégezni.

A Gloster által nyújtott egyedi megoldások és a projekt kivitelezésében tanúsított professzionalizmus bizonyítja a cég magas szintű szakértelmét és azon képességét, hogy komplex kihívásokat is képes hatékonyan kezelni.

Miért minket választott az ügyfél?

Az NSC számára kiemelten fontos volt, hogy egy olyan IT szolgáltatóval dolgozzanak együtt, amely nem csak a technológiai kivitelezésben, hanem a projektmenedzsment területén is magas színvonalat képvisel. A Gloster Infokommunikációs Nyrt. korábbi sikeres projektjei, mint például egy hazai nemzetközi bank 55 helyszínén történt routerek cseréje, meggyőzték a vállalat döntéshozóit arról, hogy a Gloster a legmegfelelőbb partner számukra.

A Gloster által bizonyított hatékony munkafolyamatok, a csapatok közötti kiváló koordináció és a technikai kihívások gyors, hatékony kezelése olyan kulcsfontosságú tényezők voltak, amelyek alapján az NSC a Gloster mellett döntött. A Gloster képessége, hogy a komplex feladatokat is időben és költséghatékonyan valósítsa meg, tovább erősítette a partner bizalmát.

A Gloster nem csupán egy szolgáltató, hanem egy stratégiai partner, aki képes volt megérteni a NSC Global Kft. üzleti céljait és igényeit, és ezeket szem előtt tartva szabott szolgáltatást nyújtani. A Gloster professzionális hozzáállása, a projektmenedzsmentben való jártassága és a technológiai innováció iránti elkötelezettsége olyan értékek, amelyek tökéletesen illeszkednek az NSC elvárásaihoz és hosszú távú terveihez.

A partner döntése, hogy a Glostert választja IT partnerének, nem csupán a múltbeli sikerekre épült, hanem a jövőbeli potenciálra és a két cég közötti szoros, eredményorientált együttműködésre is. A Gloster készsége, hogy testre szabott megoldásokat nyújtson, és proaktívan kezelje a kihívásokat, biztosította számukra, hogy a legjobb döntést hozzák.

A projekt jövője

A nemzetközi áruházlánc hálózatának modernizálása során a Gloster Infokommunikációs Nyrt. által végzett munka kiemelkedő minőségét az NSC is elismerte, különösen a magyarországi projekt sikerességét emelve ki. A hazai munkálatok során tapasztalt alacsony hibaszám és a folyamatok magas szintű koordinációja megerősítette a Gloster piaci pozícióját, mint megbízható és hatékony IT szolgáltatót.

A magyarországi projekt sikerének köszönhetően a Gloster további megbízásokat kapott az áruházlánc részéről, amelyek már a kezdeti tervek duplájára növekedtek, és további terjeszkedési lehetőségeket kínálnak a vállalat számára.

A Gloster jövőbeli kilátásai rendkívül ígéretesek, hiszen ezen projekt sikerén felbuzdulva már egy újabb jelentős kiskereskedelmi lánc, modernizálásán dolgoznak. Ez a projekt lehetőséget biztosít a Gloster számára, hogy tovább erősítse szakértelmét a kiskereskedelmi szektorban, és kiépítse nemzetközi jelenlétét.

A Gloster folyamatosan törekszik arra, hogy innovatív megoldásokkal és kiváló ügyfélkezeléssel növelje piaci részesedését, és ennek a projektnek a sikerén keresztül demonstrálja, hogy képes a legmagasabb sztenderdeknek megfelelni a nemzetközi IT szolgáltatások terén. A vállalat elkötelezettsége a minőség és az ügyfél-elégedettség iránt biztosítja, hogy a Gloster a jövőben is kulcsszereplő maradjon az IT szolgáltatások piacán.