Nyelvek

Üzletágak

Rendszerintegráció

Hálózati és IT infrastruktúra, kibervédelmi és intelligens épületeket célzó tevékenységünket összefogó üzletág.

A gloster rendszerintegrációs üzletága hálózati és it infrastruktúra, kibervédelmi és intelligens épületeket célzó tevékenységek összevonásával jött létre.

Kazai Krisztián
Kazai Krisztián

Rendszerintegrációs üzletág vezető

Hálózati és infrastruktúra tevékenység

Hálózati és IT infrastruktúra csapatunk évtizedes speciális szakértelemmel bír a nagy, országos rendszerek telepítésében és üzemeltetésében. A Gloster speciálist tudást szerzett a nagy kiterjedésű informatikai hálózatok és rendszerek telepítésében és üzemeltetésében, szakemberei rendelkeznek a világ legtöbb piacvezető gyártójának (Cisco, Aruba, One Identity - Balabit, Fortinet) minősítésével. Erre a tudásra támaszkodva nyújt értéknövelt hálózati szolgáltatásokat a LAN, wifi hálózati eszközök, tűzfalak területén, licencek kereskedelmével kiegészítve. Az üzletág további növekedésének alapját többek között az 5G és a Wi-6 technológiák terjedése, az IoT mint digitalizációs trend erősödése, a bővülő vállalati adatközponti igények és a széleskörű disztribútori kapcsolatok jelentik.

A Rendszerintegrációs üzletág emellett IT mérnöki tervezési és telepítési, kibervédelmi, privát felhő, proaktív felügyeleti szolgáltatásokat kínál, amely során a vállalatok IT infrastruktúrája magas rendelkezésre állást követel meg, miközben a gyorsan változó és egyre gyakoribb kibertámadásokkal is szembe kell nézniük. Ezért az üzletág szakmai vezetése létrehozta a Gloster Managed Service Centert (GMSC), ahol a nap 24 órájában tíz különböző gyártó termékének közel 300 különböző műszaki kompetenciájának támogatását biztosítja és nyújt proaktív menedzselt és felügyeleti szolgáltatásokat.

Kibervédelem


Az IT infrastruktúrát érintő támadások egyre bonyolultabbak és rejtőzködőbbek, naponta jelennek meg új sérülékenységek és fenyegetettségek. Az érintett iparágak száma, valamint az adat és informatikai biztonság fontossága folyamatosan nő – az EY felmérése alapján 2020-ban a koronavírus hatására 300%-kal emelkedett a kibertámadások száma, sokszor cégek ellen is, amelyek korábban a jellemzően a nem veszélyeztetett iparágakban működnek (pl. egészségügy).

Informatikai vállalatként saját tevékenységünk során is érezzük a rendszerek és adatok biztonságának kiemelt szerepét,
ezért az elmúlt két évtizedben szerzett tudásával a Gloster Rendszerintegrációs üzletága ügyfelei számára is elérhetővé tette biztonságos működést támogató megoldásait.

 A megszerzett, kiemelt partneri minősítések mellett a Gloster több globális márka hazai képviseletét is ellátja:

Fortinet, Sophos, Progress Kemp, FireEye, Holm Security

NIS2 - Minden, amit az új kiberbiztonsági előírásról tudni érdemes

NIS2 - Minden, amit az új kiberbiztonsági előírásról tudni érdemes Információk, szakértői tanácsok

Bővebben
Intelligens épületek

Intelligens épületek csapatunk tagjai a teljes épületeket és irodákat fenntarthatóvá tevő technológiák szakértői, kezdve az elképzeléstől egészen a kialakításig. Az üzletág keretén belül strukturált kábelezési szolgáltatásokat, optikai kábelezési szolgáltatásokat nyújtunk, vagyonvédelmi rendszereket telepítünk (intelligens riasztók, beléptető rendszerek stb.). Számos iparági referenciával rendelkezünk és saját infrastruktúrával állunk az ügyfelek rendelkezésére. A két legfontosabb általunk képviselt gyártó a Fluke, R&M és Ajax Systems. 

Vállalat korábbi intelligens épületek üzletágát 2019-ben erősítettük meg a Cableline Technologies Kft. felvásárlásával, mely során plusz szakemberekkel és gyártói kompetenciákkal bővült szervezetünk.