Nyelvek

2024/06/19

15 millió EUR-os ipari szoftverfejlesztési megbízást nyert el a Gloster a BMW-től

PDF

15 millió EUR-os ipari szoftverfejlesztési megbízást nyert el a Gloster a BMW-től

Rendkívüli TÁJÉKOZTATÁS

A Gloster Infokommunikációs Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (cégjegyzékszám: 13-10-042012; székhely: 2142 Nagytarcsa, Csonka János utca 1/A A/2. ép.; a továbbiakban: Társaság, Gloster) a vonatkozó jogszabályok, így különösen a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX.

törvény („Tpt.”) és a Budapesti Értéktőzsde Általános Üzletszabályzata alapján az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket.

15 millió EUR-os ipari szoftverfejlesztési megbízást nyert el a Gloster a BMW-től

A hatékony teljesítéshez saját mesterséges intelligencián alapuló szoftvert fejlesztenek a társaság mérnökei

A Gloster-Minero Hungary Kft. a müncheni székhelyű BMW több fordulós nemzetközi beszerzési tenderén sikeres ajánlattevőként nyert és forintban számolva kb. 5,8 milliárd forintos szoftverfejlesztési megbízásról írtak alá előzetes megállapodást a mai napon. A 2029-ig tartó projektben a Gloster-Minero saját, felkészült szakember-gárdájával fejleszti tovább a német autógyártónak a világ 3 kontinensén éjjel-nappal üzemelő globális gyártásirányítási rendszerét. A megbízás teljesítéséhez új szakemberek felvétele nem szükséges, a teljesítést a Gloster saját meglévő belső erőforrásaiból oldja meg, újabb alvállalkozó igénybevétele nélkül. A megállapodás szerint a megbízás végéig a díjat a felek három alkalommal az EUR inflációval fogják felfelé korrigálni.

Magasabb áron sikerült elhozni a projektet

A hosszú évek óta stabil autóipari szofverbeszállító Gloster értékteremtő képességét jól mutatja, hogy a korábban ugyanennek az ügyfélnek végzett, ugyanekkora nagyságrendű és hosszúságú projekt árához képest – ezt a fejlesztést 25%-kal magasabb áron is meg tudta nyerni. A fejlesztendő szoftver (Demand Calculation Services) ugyanis a BMW globális gyártási folyamatainak egyik rendszerkritikus eleme, folyamatos működése elengedhetetlen a gyártó globális ellátási láncában, így jelentős forrásokat szánnak annak folyamatos fejlesztésére. A projekt jelentőségét növeli, hogy speciális tudást igénylő autóipari szoftverfejlesztési szolgáltatást kiegészítve a Gloster szegedi, budapesti és kecskeméti fejlesztőközpontjaiból DevOps módszertant követve 7/24-es, professzionális szoftver- és infrastruktúra-üzemeltetési szolgáltatást is biztosít a BMW részére. A teljes termékfejlesztési életciklus agilis módszertanban valósul meg az elérhető legkorszerűbb elemeket felhasználva. A megbízást a Gloster legszigorúbb német ipari szabványok szerint hajtja végre, amelyet a 2024.04.24-én megszerzett speciális, autóiparban közismert TISAX certifikáció igazol.

Biztonságos belső mesterséges intelligenciát használnak a hatékonyság növelésére

A projekt szakmai színvonalát és profitabilitását jelentősen növeli a Gloster mérnökeinek innovatív, öntanuló – egyelőre kísérleti fázisban lévő - mesterséges intelligencia alapú erőforrás-becslés megoldása, mellyel a várakozások szerint akár 30%-kal javítható az egyes részfeladatokra kiajánlott erőforrás-becslés, ezáltal hatékonyabban lehet optimalizálni a fejlesztési erőforrásokat a projekt során. Az innovatív megoldásba épített mesterséges intelligencia javaslatot tesz a fejlesztő számára – a korábbi hasonló feladatok alapján -, hogy melyik szoftver-komponensen mit kell fejleszteni / módosítani és azt hogyan lehet a legrövidebb időn belül elvégezni. Az új eszköz a becslések pontosításán felül sablon alapú mintákra illesztett teszt- és dokumentumvázak generálásával is segíti a produktivitás növelését, ezáltal csökkenti a feladatokra fordított teljes fejlesztési időt is. A saját fejlesztésű megoldás teljesen biztonságos, kizárólag a Gloster belső hálózatán belül az internetről és a többi projekt adataitól 100%-ban leválasztottan működik, ügyfél adatok egyetlen pillanatig sem kerülnek ki a nyilvános hálózatra. A tervek szerint a sikeres teszteket követően a megoldást egy globális szoftver-kereskedelmi platformról (Atlassian Store) néhány kattintással megvásárolható saját márkás termékké fejleszti a Gloster csapata.

Megvalósul a stratégia

A lépés összehangban van a Gloster LEVEL UP programmal (2023.11.27), melyben a Társaság menedzsmentje a  - a belső hatékonyságjavuláson túl - jelentős erőforrásokról döntött a Gloster külföldi piacainak bővítésére. (Részletek a Gloster Befektetői Prezentációjában találhatóak, 2024.04.23). A Társaság 2023. november 30-án tette közzé, hogy egymilliárd forintot meghaladó megbízást szerzett a Sony Music-tól, 2022. június 7-én egy 600 ezer EUR összértékű fejlesztési megbízás megvalósítását írták alá a német AUDI-val.

A Gloster részvényeit két befektetési szolgáltató is követi, az Equilor 12 havi célára 1396 Ft (tartási ajánlás), míg az ERSTE célára 1183 Ft (vételi ajánlás).

Befektetői Meetup

A Gloster a mai napon, 14:00-17:00 óra között személyes Befektetői Meetup-ot tart, melyre várunk minden érdeklődőt.

A Befektetői Meetup helyszíne:

1088 Budapest, Múzeum utca 9. Harmónia Palota, Bókay Díszterem

Az eseményen Szekeres Viktor, a Társaság alapítója, Igazgatóságának elnöke „A Gloster növekedési sztorija: Mire számíthatnak a befektetők 2026-ig” címmel tart előadást, majd a Gloster leányvállalatainak vezetői panelbeszélgetés keretében a belső folyamat-integráció és nemzetközi értékesítés-fejlesztés gyakorlati kérdéseiről fogják a tapasztalataikat, elképzeléseiket megosztani a résztvevőkkel. A Program végén Nagy András, az Erste Investment Zrt. vezető elemzője a Gloster sztorit elemzői szemmel fogja bemutatni az Érdeklődőknek.  

A Program részletei és a regisztrációs lehetőség ezen az oldalon elérhetőek.

A Glosterről

A Gloster a BÉT standard kategóriájában jegyzett, széles spektrumú nemzetközi informatikai szolgáltató. Több mint 20 éves története során hardveres garázscégből szoftver fókuszú nemzetközi középvállalattá fejlődött. A Gloster intenzív növekedési stratégiájának köszönhetően tizenegy tranzakciót hajtott végre 2018 óta, és terjesztette ki tevékenységét a rendszerintegráció, a felhő megoldások és a nemzetközi szoftverfejlesztési szolgáltatások területére. A cégcsoport jelenleg közel 350 fős csapattal dolgozik, legutóbbi (magyar számviteli szabványok szerinti) 2023-as konszolidált beszámolója szerint korrigált árbevétele 10,3 milliárd forint, korrigált EBITDA-ja 976 millió forint volt.

Nagytarcsa, 2024. június 19.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.

PDF

15 millió EUR-os ipari szoftverfejlesztési megbízást nyert el a Gloster a BMW-től