Nyelvek
Egészségügy
Medical Reviews International

Orvosi Másodvélemény Piactér

Orvosi Másodvélemény Piactér

A Medical Reviews International (MedRev) egy vezető globális szolgáltatója az orvosi másodvéleményeknek és igénykezelési szolgáltatásoknak. A MedRev célja, hogy segítse ügyfeleit a gondozás minőségének javításában, az igények költségeinek csökkentésében és az orvosi szolgáltatások túlhasználatának, valamint a klinikai igények értékelésében.
A cég büszkélkedhet az egyik legnagyobb nemzetközi orvosi szakértői és szövetséges egészségügyi szakember hálózatával, akik széles körű orvosi területeken tevékenykednek. A MedRev szakértői szakvéleményeket és ajánlásokat nyújtanak a nemzetközi ellátási szabványok és az evidencia-alapú orvoslás, valamint a nemzetközi egészségügyi piacok specifikus gyakorlati szabványai alapján.
A MedRev átfogó klinikai felülvizsgálati szolgáltatásokat kínál, amelyekkel az egészségügyi szervezetek számára nyújt segítséget az egyre növekvő orvosi igények komplexitásával és növekvő igényvolumenekkel szemben, miközben a költségek és a biztosítási díjak nyomása is emelkedik. A MedRev hozzájárul a csalás, a pazarlás és az orvosi szolgáltatásokkal való visszaélések elleni küzdelemhez, valamint az egészségügyi szolgáltatásokban tapasztalható indokolatlan eltérések csökkentéséhez, elősegítve ezzel a magas értékű ellátást. Mindezek mellett a MedRev személyre szabott orvosi felülvizsgálati szolgáltatásokat kínál, amelyek segítenek ügyfeleinek csökkenteni az igények költségeit és megfelelően értékelni a rokkantsági és baleseti igényeket az orvosi bizonyítékok és szakértők ajánlásai alapján.

A probléma

A Medical Reviews International (MedRev) eddigi tevékenysége során egy Amerikában üzemeltetett rendszert használt, és ez a megoldás a mai napig hatékonyan szolgálja őket. Azonban az európai ügyfeleik egyértelmű követelményként fogalmazták meg, hogy az orvosi adatoknak Európán belül kell maradniuk, ami az adatvédelmi szabályozásoknak – különösen az Általános Adatvédelmi Rendeletnek (GDPR) – való megfelelés szempontjából is kritikus.

Ez az előírás jelentős kihívást jelentett a MedRev számára, mivel a meglévő rendszerük nem felelt meg ennek a kritériumnak, és így szükségessé vált egy új, Európában üzemeltetett portál kifejlesztése. A MedRev számára kiemelten fontos volt, hogy az új rendszer ne csak az adatvédelmi előírásoknak feleljen meg, hanem a meglévő amerikai rendszer funkcionalitását is megőrizze, vagy azt továbbfejlessze. A kihívás tehát nem csupán egy új infrastruktúra létrehozásában rejlett, hanem abban is, hogy az új rendszer integrálódjon a meglévő munkafolyamatokba és üzleti modellekbe, miközben biztosítja az adatok biztonságát és a szolgáltatások folytonosságát.

A megoldás lényege

Ebben a helyzetben a MedRev a Gloster-P92 Kft-hez fordult segítségért, hogy egyedi, Európában üzemeltetett portált fejlesszenek ki számukra, amely megfelel az európai adatvédelmi előírásoknak, és támogatja a cég növekvő európai ügyfélkörét. Az új rendszernek biztosítania kellett a magas szintű adatbiztonságot, a rugalmas skálázhatóságot és az egyszerű kezelhetőséget, hogy a MedRev továbbra is a piac egyik vezető szolgáltatójaként működhessen az egészségügyi igények felülvizsgálatának területén.

A Medical Reviews International (MedRev) számára kifejlesztett megoldás egy Amazon Web Services (AWS) felhőalapú infrastruktúrán működő orvosi másodvélemény portál volt. Az AWS platformra esett a választás, mert rugalmas, skálázható és megbízható megoldást nyújt, amely képes kezelni a MedRev európai ügyfeleinek adatvédelmi és működési követelményeit.

A portál mögött egy titkosított Microsoft SQL Server (MSSQL) adatbázis áll, amely biztosítja az érzékeny orvosi adatok védelmét és integritását. Az adatbázisban tárolt adatok külön titkosítása kulcsfontosságú eleme volt a projektnek, mivel az orvosi adatok biztonságos kezelése és az adatvédelmi előírásoknak való megfelelés alapvető követelmény volt az európai piacon.

Az AWS felhőalapú megoldásának köszönhetően a MedRev képes volt egy olyan portált létrehozni, amely nem csak biztonságos és megfelel az adatvédelmi szabályozásoknak, hanem magas rendelkezésre állást és gyors hozzáférést is biztosít az orvosi másodvéleményekhez. A portál lehetővé teszi az orvosi szakértők számára, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozzanak, növelve ezzel a szolgáltatás minőségét és a betegellátás hatékonyságát.

A projekt során a Gloster-P92 különös figyelmet fordított a felhasználói élményre (UX) is, hogy a portál intuitív és könnyen használható legyen mind az orvosi szakértők, mind az ügyfelek számára. A fejlesztés során folyamatosan egyeztettek a MedRev csapatával, hogy a portál tökéletesen illeszkedjen az ő specifikus igényeikhez és munkafolyamataikhoz.

A projekt eredményeként a MedRev most már rendelkezik egy olyan platformmal, amely nem csak az amerikai, hanem az európai ügyfelek számára is kiváló szolgáltatást nyújt, miközben teljes mértékben megfelel az adatvédelmi előírásoknak és biztosítja az üzleti folytonosságot.

A megoldás különlegessége

A Medical Reviews International (MedRev) projektjében a megoldás különlegessége nem a látványos innovációkban vagy a technológiai bravúrokban rejlett, hanem a megfontolt és felelősségteljes hozzáállásban, amit a meglévő kód állapotának és minőségének értékelése során tanúsítottak a fejlesztők. A projekt során nem törekedtek azonnali és radikális változtatásokra, hanem alaposan megvizsgálták és értékelték a meglévő rendszer architektúráját és kódját, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak a továbbfejlesztésre vonatkozóan.

Ez a megközelítés lehetővé tette számukra, hogy egy stabil, megbízható és skálázható rendszert hozzanak létre, amely nem csak az aktuális, hanem a jövőbeli üzleti és technológiai kihívásoknak is megfelel. A MedRev számára kifejlesztett portál az AWS felhőalapú infrastruktúrájának köszönhetően rugalmasan kezeli az adatforgalmat, és az önmagában és tartalmában is enkriptált MSSQL adatbázis biztosítja az adatok biztonságát és integritását.

A projekt során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a rendszer ne csak a jelenlegi, hanem a jövőbeni GDPR és egyéb adatvédelmi szabályozásoknak is megfeleljen. A fejlesztés során szorosan együttműködtek a MedRev belső csapatával, hogy biztosítsák a rendszer zökkenőmentes integrációját a meglévő munkafolyamatokba és az ügyfélkör igényeibe.

Összességében a projekt különlegessége abban rejlett, hogy a meglévő rendszer mélyreható ismeretének és a felelősségteljes fejlesztési stratégiának köszönhetően egy olyan megoldást hozzanak létre a Gloster-P92 kollégái, amely hosszú távon szolgálja a MedRev ügyfeleit, miközben fenntartja a magas szintű adatbiztonságot és megfelel a szigorú európai adatvédelmi előírásoknak.

Miért minket választott az ügyfél?

A Medical Reviews International (MedRev) projektjében az ügyfél döntését, hogy a Gloster-P92-t válassza a fejlesztésre, elsősorban a korábban kialakult ismeretség és a személyes bizalom határozta meg. A kapcsolatépítés és a hitelesség kulcsfontosságú elemei voltak a sikeres együttműködésnek. A MedRev csapata már ismerte a cég munkáinak minőségét és az általuk képviselt értékeket, ami megalapozta a kölcsönös bizalmat.

A személyes kapcsolatok és a bizalomépítés a vállalati ügyfelekkel való hosszú távú együttműködés alapkövei. A MedRev esetében ez a bizalom abban nyilvánult meg, hogy a fejlesztők képesek voltak megérteni és pontosan kezelni az ő specifikus igényeiket, különösen az adatvédelem és a biztonság terén. A projekt során folyamatosan egyeztettek velük, hogy biztosítsák, a megoldásunk teljes mértékben illeszkedik az üzleti céljaikhoz és megfelel az európai adatvédelmi előírásoknak.

Ez a bizalom nem csak a projekt kezdetén volt fontos, hanem a fejlesztés minden szakaszában, biztosítva, hogy az ügyfél nyugodt lehet afelől, hogy a projektet a legmagasabb sztenderdek szerint és az ő legjobb érdekükben menedzselik. Az ilyen típusú ügyfélkapcsolatok hosszú távú értéket teremtenek mindkét fél számára, és alapot nyújtanak a jövőbeli együttműködésekhez is.

A projekt jövője

A Medical Reviews International (MedRev)-nak fejlesztett portál sikeresen elindult és élőben működik az idei évben. A platform dinamikusan bővül, ahogy egyre több ügyfél migrál át a korábbi, Amerikában üzemeltetett rendszerükből az új, európai adatközpontokban tárolt megoldásra. Ez a folyamat nem csak a meglévő ügyfélkapcsolatok ápolását jelenti, hanem új lehetőségeket is teremt a MedRev számára az európai piacon.

A projekt nem áll meg a sikeres indításnál; jelenleg is folyamatosan dolgoznak a Gloster-P92 kollégái a portál továbbfejlesztésén és támogatásán. A fejlesztési útitervük (roadmap) már tartalmazza a következő 2-3 nagyobb verziófrissítést, amelyek célja, hogy a portál még inkább megfeleljen az ügyfelek változó igényeinek, és kihasználja a legújabb technológiai innovációkat.

Ezek a frissítések magukban foglalják a felhasználói felület további finomítását, az integrációs képességek bővítését, valamint új funkciók bevezetését, amelyek még jobban elősegítik a MedRev céljait: a költségek csökkentését, a szolgáltatások minőségének javítását és az orvosi szolgáltatások túlhasználatának csökkentését. A roadmap biztosítja, hogy a portál folyamatosan fejlődjön és alkalmazkodjon az egészségügyi piac gyorsan változó környezetéhez.

A hosszú távú támogatás és fejlesztési tervek mellett a MedRev és a Gloster-P92 Kft. közötti partnerség is tovább erősödik, amely nem csak a technológiai fejlődést, hanem a stratégiai üzleti célok elérését is segíti elő. Az ügyfél szerint a Glosterrel való együttműködés hosszú távú, ami azt jelzi, hogy a bizalom és az elégedettség magas szinten van, és ez a jövőbeni projektekre is pozitív hatással lesz.

Felhasznált technológiák

Java
Java
SpringBoot
SpringBoot
Apache POI
Apache POI
React
React