Nyelvek

2024/09/30

Rendkívüli tájékoztatás - 10 ezer felhasználós komplex rendszerintegrációs projekt megbízását nyert el a Gloster

PDF

Rendkívüli tájékoztatás - 10 ezer felhasználós komplex rendszerintegrációs projekt megbízását nyert el a Gloster

Rendkívüli TÁJÉKOZTATÁS

A Gloster Infokommunikációs Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (cégjegyzékszám: 13-10-042012; székhely: 2142 Nagytarcsa, Csonka János utca 1/A. A/2. ép.; a továbbiakban: Társaság, Gloster) a vonatkozó jogszabályok, így különösen a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. Törvény („Tpt.”) és a Budapesti Értéktőzsde Általános Üzletszabályzata alapján az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket.

10 ezer felhasználós komplex rendszerintegrációs projekt megbízását nyert el a Gloster

A Gloster egy jelentős beruházás keretében, 780 millió forint értékű IT rendszerintegrációs megbízást nyert el egy piaci ügyfelétől. A projekt során a Társaság 46 kilométer hosszú IT hálózatot épít, amire 1060 db aktív eszközt telepít, valamint komplex rendszerintegrációs szolgáltatásokat is nyújt. A megállapodás szerint a teljes megbízás várható határideje a jövő év vége. A Gloster ezzel a megbízással eddigi legnagyobb rendszerintegrációs projektjét valósítja meg.

A 10 ezer felhasználót kiszolgáló rendszer megvalósítása során a Gloster nemcsak eszközöket értékesít, hanem komplex rendszerintegrációt is nyújt. A projekt finanszírozása önerőből törtnénik, a Gloster nem vesz igénybe további külsős forrást a megvalósításhoz. A határidőre történő teljesítés érdekében a Gloster hatékony belső projektmenedzsment csapatot alkalmaz, akik minden részletre kiterjedően koordinálják a munkálatokat. A projekt sikeres lebonyolítása érdekében a Társaság különös figyelmet fordít a minőségbiztosításra és az ügyfélelégedettségre.

A Gloster számára ez a megbízás nemcsak pénzügyi szempontból jelentős, hanem a Társaság hírnevének és szakmai elismertségének további növekedését is elősegíti. Az ilyen nagyszabású projektek sikeres megvalósítása révén a Gloster tovább erősíti pozícióját a piacon, és demonstrálja képességeit a komplex rendszerintegrációs feladatok terén.

Az elmúlt időszak nagyértékű megbízásainak közzétételei

2024.06.19 15 millió EUR-os ipari szoftverfejlesztési megbízást nyert el a Gloster a BMW-től 15 000 000 EUR
2024.07.02 Több, mint 700 ezer euró értékű szoftverfejlesztési megbízást nyert el a Gloster a német Auditól   700 000 EUR
2024.09.12. Nagyértékű fejlesztési megbízást nyert el a Gloster (Sony Music)  7 000 000 USD
2024.09.18 Jelentős felhős üzlettel gyarapodott a Gloster    600 000 EUR

A Glosterről

A Gloster a BÉT standard kategóriájában jegyzett, széles spektrumú nemzetközi informatikai szolgáltató. Több mint 20 éves története során hardveres garázscégből szoftver fókuszú nemzetközi középvállalattá fejlődött. A Gloster intenzív növekedési stratégiájának köszönhetően tizenegy tranzakciót hajtott végre 2018 óta és terjesztette ki tevékenységét a rendszerintegráció, a felhő megoldások és nemzetközi szoftverfejlesztési szolgáltatások területére. A cégcsoport jelenleg közel 350 fős csapattal dolgozik, 2023-as auditált konszolidált beszámolója szerint árbevétele 10,3 milliárd forint, korrigált EBITDA-ja 976 millió forint, adózott eredménye 414 millió forint volt.

Nagytarcsa, 2024. szeptember 30.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.

További tájékoztatás:

dr. Karlovich-Szabó Adrienn

befektetői kapcsolattartó

karlovich.szabo.adrienn@gloster.hu

PDF

Rendkívüli tájékoztatás - 10 ezer felhasználós komplex rendszerintegrációs projekt megbízását nyert el a Gloster