Nyelvek
Üzleti szolgáltatások
OTP

Az új generáció bankolása

Az új generáció bankolása

Az OTP Bank Csoport nem csak Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankjaként ismert, hanem regionális szereplőként is kiemelkedik Közép- és Kelet-Európában. A bank több évtizedes múltra tekint vissza, és az évek során megszilárdította pozícióját, mint a régió egyik legmegbízhatóbb és leginnovatívabb pénzügyi intézménye.

Az OTP Bank Csoport széleskörű szolgáltatásokat kínál, amelyek magukban foglalják a betéti és hiteltermékeket, befektetési megoldásokat, biztosítási szolgáltatásokat és sok más, a modern banki igényeket kiszolgáló terméket.

 Az OTP nem csak a magánszemélyek számára nyújt megoldásokat, hanem vállalati ügyfeleknek is, beleértve a kis- és középvállalkozásokat, valamint a nagyvállalatokat.

A bank híres arról, hogy folyamatosan fejleszti digitális platformjait és technológiai megoldásait, hogy ügyfelei számára a legkorszerűbb és legkényelmesebb banki élményt nyújtsa. Az OTP Bank Csoport elkötelezett amellett, hogy a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás elvei szerint működjön, és aktívan hozzájáruljon a közösségek fejlődéséhez, ahol jelen van.

Az OTP Bank Csoport felismerte, hogy a jövőbeli növekedés és siker érdekében fontos a fiatalabb generációk megszólítása és bevonása. A bank arra törekedett, hogy megerősítse pozícióját a piacon azzal, hogy a márka vonzóvá válik a tinédzserek számára. A cél az volt, hogy kiterjesszék az ügyfélkörüket és bővítsék az akvizíciós korhatárt a fiatalabb korosztály, azaz a 14-17 évesek felé.
Ez a lépés különösen fontos volt, mivel a fiatalabb korosztályok a digitális technológiákhoz való természetes hozzáférésükkel és azok használatával új kihívásokat és lehetőségeket hoznak a pénzügyi szektor számára. Az OTP Bank Csoport számára kulcsfontosságú volt, hogy megértsék és kielégítsék ezen korosztály specifikus igényeit és elvárásait.

A megoldás

Az ff.next mélyreható kutatás és tervezési folyamatot indított el, hogy választ adjon az OTP Bank Csoport kihívásaira. Tíz különböző koncepciót dolgoztak ki, amelyeket fókuszcsoportos interjúk segítségével validáltak. Céljuk az volt, hogy egyetlen, integrált alkalmazást hozzanak létre, amely megfelel az ifjúsági célcsoport igényeinek.

Tanácsadói szolgáltatásaik keretében segítettek az OTP-nek az alkalmazás koncepciójának finomításában és a technikai kihívások azonosításában. A PoC (Proof of Concept) segítségével sikerült meghatározni a projekt életképességét, azonosítani a technikai problémákat, javaslatot tenni az általános irányvonalra, és az alkalmazást az OTP specifikus követelményeihez és elvárásaihoz igazítani.

Ezen megközelítéssel nem csak egy hatékony és célzott megoldást kínáltak, hanem biztosították, hogy az alkalmazás teljes mértékben összhangban álljon az OTP Bank Csoport márkaértékeivel és üzleti céljaival.

A megoldás különlegessége

Az ff.next nem csak technológiai megoldásokat kínált az OTP Bank Csoport számára, hanem stratégiai tanácsadást is. A fiataloknak szóló banki stratégia kialakítása során különös figyelmet fordítottak arra, hogy megértsék ezen korosztály specifikus igényeit, értékeit és elvárásait. Ezen ismeretek alapján olyan stratégiát dolgoztak ki, amely elősegíti a banknak, hogy hatékonyan kommunikáljon és kapcsolatot építsen ki a fiatalabb ügyfelekkel.

Ezen kívül UX tanácsadási szolgáltatásaink révén segítettek az OTP-nek abban, hogy egy intuitív, felhasználóbarát és vonzó digitális élményt hozzon létre.

A felhasználói élmény (UX) tervezése során különös hangsúlyt fektettek a fiatalabb korosztály digitális szokásaira és preferenciáira, hogy az alkalmazás valóban megfeleljen elvárásaiknak.

Ezen stratégiai és UX tanácsadási szolgáltatások kombinációja lehetővé tette számukra, hogy egy holisztikus megoldást kínáljanak az OTP Bank Csoport számára, amely nem csak technológiai, hanem üzleti szempontból is hozzáadott értéket teremt.

Miért minket választott az ügyfél?

Az OTP Bank Csoport az ff.next Kft.-t választotta több döntő tényező alapján:

Először is, korábbi design referenciáik és ügyfél visszajelzéseik bizonyították, hogy képesek kiváló minőségű és innovatív design megoldásokat kínálni, amelyek megfelelnek a legmagasabb iparági elvárásoknak.

Másodszor, a releváns saját termékük megléte azt mutatta, hogy nem csak elméleti tudással rendelkeznek, hanem gyakorlati tapasztalattal is a fiataloknak szóló banki megoldások terén.

Harmadszor, a fiatalok bankolásával kapcsolatos mély szaktudásuk garantálta, hogy valóban megértjük ezen korosztály specifikus igényeit és kihívásait. Ez a szaktudás lehetővé tette számukra, hogy olyan megoldásokat kínáljanak, amelyek valóban megfelelnek a fiatalok elvárásainak és életstílusának.

Ezen kulcsfontosságú tényezők kombinációja tette lehetővé számukra, hogy az OTP Bank Csoport bizalmát elnyerjék és egy sikeres együttműködést alakítsanak ki.