Nyelvek

2024/04/29

Egyéb tájékoztatás - Equilor elemzés

PDF

Egyéb tájékoztatás - Equilor elemzés

Csatolt dokumentumok

Equilor - Az éves tevékenységéről jelentett a Gloster

Egyéb TÁJÉKOZTATÁS

A Gloster Infokommunikációs Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (cégjegyzékszám: 13-10-042012; székhely: 2142 Nagytarcsa, Csonka János utca 1/A A/2. ép.; a továbbiakban: Társaság, Gloster) a vonatkozó jogszabályok és a Budapesti Értéktőzsde Általános Üzletszabályzata alapján az alábbiakról tájékoztatja a Tisztelt Befektetőket.

Equilor: Az éves tevékenységéről jelentett a Gloster

Az Equilor rövid elemzést adott ki a Társaság 2023. évi éves jelentésével kapcsolatban.

Az Equilor szerint „[…] A jelenlegi jelentéssel feltehetőleg lezárul a Gloster akvizíciókkal tarkított időszaka, ezek után a fókusz a vállalat szerint a belső szinergiák kihasználására, és a működési hatékonyság fejlesztésére kerül. […]  A társaság IFRS szerinti árbevétele 8 995 millió forint volt, 52 százalékkal felülmúlva az előző évi árbevételt. […] Az üzletágak közül a leglátványosabb növekedést a nemzetközi szoftverfejlesztés üzletágban láthattuk, aminek az erős, 69 százalékos növekedése, részben a P92 és a 2022-es felvásárlásoknak köszönhető. A korrekciókat figyelembe véve ez az üzletág még jelentősebb, 137 százalékos növekedést tudott elérni. A szoftverfejlesztési szegmenst szorosan követi a rendszerintegrációs üzletág 56 százalékos növekedése, míg a felhő üzletág a többi üzletághoz képest kisebb, de mégis jelentős 19 százalékos növekedést tudhat maga után.”

Az Equilor befektetési elemzése a csatolt mellékletben olvasható.

Jelen tájékoztatót a Gloster Infokommunikációs Nyrt. készítette (székhelye: 2142 Nagytarcsa, Csonka János u. 1/a). Jelen tájékoztató kizárólag tényszerű információkat és ésszerű kalkulációkon alapuló ésszerű következtetéseket tartalmaz, amelyeket az arra jogosultak a vonatkozó jogszabályi kötelezettségeknek megfelelően hoztak nyilvánosságra. Jelen tájékoztató a Tpt. (a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény) 5.§ (1) bekezdés 9. pontja értelmében nem minősül „befektetési ajánlásnak” és a Bszt. (a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény) 4.§ (2) bekezdés 8. pontja alapján nem tartalmaz befektetési elemzésre, pénzügyi eszközre, tőzsdei termékre vagy annak kibocsátójára vonatkozó olyan elemzést, javaslatot vagy más információt, amelynek nyilvánosságra hozatala önmagában, vagy bármely más módon befolyásolhatja a befektetőt, hogy saját vagy más pénzét, egyéb vagyontárgyát részben vagy egészben a tőkepiac hatásaitól tegye függővé. A Gloster Infokommunikációs Nyrt., valamint képviselői nem vállalnak felelősséget a jelen tájékoztató adataiból levont következtetéseken alapuló befektetési döntésekért, azok hátrányos jogi következményeiért, illetve pénzügyi veszteségekért.

Nagytarcsa, 2024. április 29.

Gloster Infokommunikációs Nyrt.

További tájékoztatás:

dr. Bassola Eszter

befektetői kapcsolattartó

bassola.eszter@gloster.hu

PDF

Egyéb tájékoztatás - Equilor elemzés

Csatolt dokumentumok

Equilor - Az éves tevékenységéről jelentett a Gloster