Cisco Telepresence – tárgyalótermi videokonferencia megoldás

Home » Telefonközpont Kollaboráció » Cisco Telepresence – tárgyalótermi videokonferencia megoldás

Videókonferencia megoldások – Cisco Telepresence

A modern üzleti ügyvitel, a több telephelyes, nemzetközi cégek számára jelent új alternatívát a videó konferencia rendszerek megjelenése. Nem kell órákat utazniuk a cégvezetőknek, ha szemtől szemben szeretnének találkozni a kollégáikkal. Elég beülni egy csúcskategóriás telekonferencia-rendszerrel felszerelt tárgyalóba, vagy csak egyszerűen elindítaniuk a kamerával rendelkező notebookjukat.

A Cisco Systems Inc. a cisco telepresence (Cisco TelePresence™) révén egy komplex, videokonferencia rendszeres megoldást nyújt az erre igényt tartó ügyfelei számára, amelyen keresztül a tárgyalótermi videókonferencia, a céges virtuális meetingek, a külső távmunkában dolgozók munkája és minden egyéb, a vállalat hatékony működtetéshez szükséges belső és külső folyamat, akadálymentesen, gördülékenyen lebonyolítható. A cisco telepresence gyakorlatilag ugyanazt a felhasználó élményt nyújtja, a valós idejű tényleges jelenlét kiváló minőségű szimulációjával, mintha tárgyalásaink, megbeszéléseink közben mi magunk is, valamint a kommunikációban részt vevő partnereink is ténylegesen jelen lennénk ugyanabban a helységben, termemben, vagy egyéb helyszínen.


A cisco telepresence használatával olyan kollaborációs lehetőségek nyílnak meg előttünk, amelyeket ezelőtt korábban még egészen biztosan nem tapasztalhattunk meg. Segítségével az interaktivitás és a virtuális jelenlét az integrált szoftveres támogatásnak köszönhetően messzemenően kielégít minden, kép és hangalapú kommunikációt igénylő üzleti tevékenységet. A Cisco telepresence 5000-es szériájú termékcsaládja, a korábban már jól bevált technológia megoldásokat ötvözi egybe a legújabb fejlesztésekkel, de emellett az azokat kiegészítő applikációkkal és a legmodernebb szoftveres támogatással is felvértezi. Egy ilyen prémium minőségű eszköz használatával számos hasznos új, praktikus funkció is a rendelkezésünkre áll.

Kompatibilitás más rendszerekkel

A Cisco a videorendszerek közötti zökkenőmentes videoátvitelt a következőkkel biztosítja:
Nagy felbontású kompatibilitás: a Cisco TelePresence megbeszélésekbe bármilyen szabványos, nagy felbontású videokonferencia-rendszer, videokonferencia alkalmazás, WebEx vagy egyéb asztali videoalkalmazás (pl. Microsoft Office Communicator) bevonható. Ennek köszönhetően a szervezetek tetszés szerint méretezhetik a csoportmunkát, kihasználhatják a meglévő erőforrások előnyeit.

Cisco WebEx-integráció

A rendszerek közötti, úgynevezett „any-to-any” videokompatibilitás részeként a Cisco WebEx Meeting Center és a Cisco Unified Video Conferencing technológiával sokkal személyesebbé tehető a kommunikáció. A Cisco Unified Video Conferencing többpontos vezérlőegységhez (MCU) csatlakoztatható bármely eszköz képe megjeleníthető immár a Meeting Center megbeszéléseken, például a Cisco TelePresence képe vagy a videokonferenciát és asztali csoportmunkát támogató alkalmazások munkamenetei. Ezzel a megoldással a látható résztvevők számra 16-ra növelhető, és nemcsak nagy felbontású videomegjelenítésre, hanem videovezérlésre is lehetőség nyílik.

Vizuális kommunikáció

A video telefonálás, mint szolgáltatás, manapság már minden okostelefonba be van építve, még sem tudott igazán elterjedni. A video telefonálás élvezhető minőségben csak nagyfelbontású kamerákkal és óriási tévékkel képzelhető el. A telekonferencia közben az arc legkisebb rezdülését is meg lehet figyelni, nem csak az elhangzottakból lehet arra következtetni, mit gondol a tárgyalópartner. A kommunikáció során így egy újabb érzékszervünket, a szemünket is tudjuk használni. A testbeszéd ereje új távlatokat nyit a kapcsolattartásban.

Videókonferencia, mely megszünteti a távolságokat

A Cisco TelePresence technológiáját a cégek általában a döntéshozatali folyamatok gyorsítása, az utazások csökkentése, a kommunikáció és az együttműködés javítása, vagy a szűkre szabott erőforrások – például szakértők, specialisták – könnyebb elérhetősége érdekében alkalmazzák.


Könnyű kezelhetőség

A cisco telepresence dinamikusan növekvő nemzetközi népszerűségét nem csupán a kiváló hardweres és szoftveres megvalósításnak köszönheti, hanem felhasználóbarát mivoltának is. A kezelése, mivel rendkívül egyszerű nem igényel semmilyen előzetes képzést, bárki által rövid időn belül könnyedén elsajátítható. A használathoz szükséges szoftverek beállítása sem okoz semmilyen problémát, mivel gyakorlatilag az összes ilyen opció magától értetődő, percek alatt megtanulható. Az intuitív felhasználói felület révén egy olyan hatékony eszközt kapunk a kezünkbe, amellyel minden kommunikációs folyamat pár apró mozdulattal beállítható, koordinálható.

Rugalmas Cisco telepresence megoldás

Gondoljunk csak bele, hogy egy-egy hosszabbra nyúlt megbeszélés alkalmával mennyire kényelmetlen tud lenni, ha folyamatosan egy helyben kell ülnünk, hiszen ha közben felállunk, akkor a például a fejünk könnyen a képtovábbító rendszer hatósugarán kívülre kerülhet, ami természetesen a felhasználói élmény rovására megy. A cisco minden tekintetben igyekszik teljes mértékben kielégíteni ügyfelei igényeit, ezért olyan szoftver alapú megoldásokat is alkalmaz a cisco telepresence rendszerek kiegészítéseként, amelyek minden külső beavatkozás nélkül képesek automatikusan változattani többek között a zoom mértékét is, az éppen aktuális testpozíciónknak megfelelően, így egy meeting közben már bármikor nyugodtan fel is állhatunk, kényelmesebb testhelyzetet vehetünk fel, táblára írhatunk fontosabb adatokat, vagy akár egy teljes PowerPoint prezentációt is bemutathatunk üzleti partnereink számára.

Cisco52dual-in-use-21

Full HD felbontás

Mindezen újítások mellet telepresence termékek automatizált követési architektúrája, kiegészült egy olyan innovatív led alapú megvilágítási rendszerrel is, amely rendkívül intenzíven, de ugyanakkor költséghatékony módon látja el feladatát, ezáltal is tovább növelve a felhasználói élményt. A cisco telepresence rendszerek a magas felbontású, HD minőségű kép és hang továbbítását a hálózati sávszélesség minimális igénybevétele mellet végzik, így a rendelkezésre álló erőforrásokat rendkívül gazdaságosan, költséghatékonyan használják. Mindezen előnyök mellett feltétlenül érdemes említés tenni arról is, hogy a Cisco, amellett, hogy nagy hangsúlyt fektet termékei fejlesztése során a zöld megoldások alkalmazására és az újrahasznosíthatóságra, a legújabb trendeknek megfelelően igyekszik minden egyes cisco telepresence rendszert, a korábbi verzióhoz képest súly szempontjából is könnyebbé tenni, olyan prémium minőségű alapanyagok felhasználásával, amelyek megalkuvás nélküli garanciát nyújtanak az adott termék hosszú élettartamára is.

A Cisco telepresence portfóliója a HD minőségű képtovábbítási funkciót ötvözi a kiváló minőségű térhatású hangátvitellel és a maximális biztonsággal, így biztosítva, hogy minden egyes rá csatlakozó kliens oldalon a kommunikáció minden tekintetben gördülékeny, késleltetési időmentes legyen. Az erre a célra optimalizált környezetben a valós idejű beszélgetések során minden apró, az objektív emberi érzékszervekkel megfigyelhető részlet tökéletessé válik, amely az üzleti megbeszélések során, többek között lehetőséget biztosít a non verbális kommunikáció, vagyis a gesztusok és testbeszéd megfigyelésére is, ezáltal is növelve az adott projektek, tárgyalások sikeres lefolytatását.

Legnépszerűbb modellek
mx_Series

Cisco TelePresence MX termékcsalád

MX200és MX300 G2: 42 hüvelykes és 55 hüvelykes plazmaképernyővel. Könnyen telepíthető, könnyen használható, interaktív felhasználó felülettel rendelkező, kitűnő ár/érték arányú rendszerek.
MX700 és MX800 termékek: teljesen élethű élményt nyújtó virtuális valós idejű jelenlét, kimagaslóan jó kép és hangminőség. A MX770-es modell 55 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik, a MX800 „Single” változata egy 70 hüvelykessel, az MX800 „Dual” verziója viszont már két darab 70 hüvelykes plazmaképernyővel kerül forgalomba.


Cisco TelePresence SX Quick Set

Az sx10 és sx 20 termékek a kompaktabb megoldások nyújtásában jeleskednek. Kamera és a működtetéshez szükséges kodekek a megjelenítő képernyők számára. Nagy felbontású video 1080px, másodpercenkénti 30-as framerate mellett. Elegáns, szemet gyönyörködtető kivitel, távirányító a szükséges beállítások gyors elvégzéséhez, mindez egy hagyományos asztali (desktop) számítógép áráért.


Cisco DX650

Egy kiváló kompakt megoldásokat nyújtó készülék, amelyen gyerekjáték a video hívások lebonyolítása. 7 colos érintőképernyővel rendelkezik, remek választás a vállalaton belüli kommunikációhoz, számos egyedi alkalmazással, widget-tel bővíthető a szolgáltatásainak egyébként is széles palettája.


Cisco DX70

Integrált, teljes körű kollaboráció egy kompakt készülékben. 14 colos érintőképernyő, minden igényt kielégítő navigációval, teljes körű, problémamentes együttműködés más eszközökkel. Rendkívül egyszerű használat.


Cisco DX80

Multi-utility szintű együttműködés más rendszerekkel, eszközökkel. 14 colos érintőképernyővel rendelkezik, amelyen a navigáció a DX70-es készülékhez hasonlóan ugyanúgy megtalálható. A kezelése teljesen problémamentes, az egyik legjobb ár/érték arányú termék a kategóriájában. HD kép és hangtovábbítás, integrált üzleti alkalmazások.
Cisco TelePresence EX széria
Kimondottan könnyen kezelhető, kiváló minőségű, magas felbontású (1080px, másodpercenkénti 30-as framerate) kép és hangtovábbítás. Két méretben is kapható, igazi élménnyé teszi a vállalaton belüli és az azon kívüli kommunikációt.

Néhány ismertebb kollaborációs referenciánk
Orex_Ora-Ekszer_logo cisco telepresence
OREX Zrt.
Az OREX ÓRA-ÉKSZER Magyarország vezető ékszerforgalmazója, amely kiváló minőségű ékszerek és órák szakértők által megvizsgált, gazdag kínálatát nyújtja rendkívül kedvező árakon: úgy, ahogyan az Magyarország legnagyobb ékszerforgalmazó hálózatától elvárható. Telepített, karbantartott eszközök:
Cisco UC 520 IP telefonközpont
Cisco 7900-as IP telefonok
Cisco Catalyst Express kapcsolók
libro logo cisco telepresence
Libri könyvkereskedelmi Kft.
1991-ben létrehozott Libri Könyvkereskedelmi Kft. az Állami Könyvterjesztő Vállalat jogutódjaként alakult meg. A megörökölt bolthálózat és szervezeti felépítés korszerűsítésével és a folyamatos bővítésével a Libri 400 fő foglalkoztatásával, 34 üzletével, a Libri.hu internetes áruházával, közel nyolcmilliárd forint éves forgalmával az ország egyik legnagyobb könyvértékesítőjévé vált. Telepített, karbantartott eszközök:
Cisco Call Manager 8.0-t a hozzá tartozó
Cisco 3900 / 6900 / 7900-as IP telefonokkal
Cisco Unity Connection 8.0 hangposta
vista_logo cisco telepresence
Vista Utazási Irodák Kft.
A céget 1989-ben alapította két magyar magánszemély, akik mindmáig a vállalkozás társtulajdonosai.
A Vista valamennyi magyar utazási iroda közül a legnépesebb ügyfélkört tudhatja magáénak: utasainak száma évente meghaladja a százharminc ezret. A cég hálózatában, fővárosi és vidéki irodáiban több mint kétszáz munkatárs szolgáltat. A Vista Magyarország első számú utazási irodája, évi forgalma 10 milliárd forint. Az adózott nyereség csaknem teljes egészét újabb fejlesztésekre és az ügyfelek kényelmét szolgáló elképzelések megvalósítására fordítja. A cég pénzügyi biztonságát a milliárdos nagyságrendű értéket képező terheletlen ingatlantulajdon is szavatolja. Telepített, karbantartott eszközök:
Cisco Call Manager Express 8.0-t a hozzá tartozó
Cisco 3900 / 6900 / 7900-as IP telefonokkal
Cisco Unity Express 8.0 hangposta
SoliDBank® 601 VOIP hangrögzítő berendezés
mkk_logo cisco telepresence
MKK Zrt.
Az MKK Magyar Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövid nevén MKK Zrt.) az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövid nevén MFB Zrt.) által – az Inveco Portfóliókezelő Pénzügyi Kft. jogutódjaként – 1997. január 1-jén 500 millió Ft-os alaptőkével létrehozott társaság. Az MKK Zrt. az MFB stratégiai csoport tagja.
További információk
Saját szakmai anyagok, előadásokKapcsolódó termékek
Saját szakmai anyagok, előadások
link, stb.
Kapcsolódó termékek
pdf
Kérjen ajánlatot!

* Kotelezően kitöltendő

A megoldás specialistája
Szekeres Viktor
ügyvezető
Tizenkét év alatt több 200 cégnél 3000 telepített mellék fűződik a nevéhez. Öt éve foglalkozik Cisco rendszerekkel. CCNA, CCDA, és UCCX specialist minősítéssel rendelkezik. Viktor hobbija búvároktatás de szenvedélyes jazz rajongó is.
Telefonszáma: +36.1.456.80.14
Mobil: +36.20.222.5702
Email: szekeres.viktor(kukac)gloster.hu