Cisco ASA 5500 – X Next-Generation Firewall

Home » Cisco ASA 5500 – X Next-Generation Firewall

Cisco tűzfal – ASA 5500 – X Next-Generation Firewall

A Cisco ASA 5500 sorozatú adaptív biztonsági készülékek olyan célhardver, amelyek kiemelkedő színvonalú biztonságot  és VPN-funkciókat nyújtanak. Ez a sokoldalú, többfunkciós hálózatbiztonság készülékcsalád az otthoni irodák, fiókirodák, kis-, közép- és nagyvállalatok hálózatai számára egyaránt megfelelő modelleket kínál, ugyanakkor a telepítési és üzemeltetési költségek alacsonyabbak maradnak, és maga a megoldás is kevésbé összetett.

A céges információink belső és külső megosztásakor, a vállalati kommunikáció során alkalmazott minden jellegű adattovábbítási, tárolási eljárások használata során egyáltalán nem mindegy, hogy ezen adatokat milyen technikai színvonalú hardver eszközökkel és az azokat kiegészítő szoftveres megoldásokkal védjük az illetéktelen behatolókkal, adat tolvajokkal, kártékony hatású, rosszindulatú applikációkkal szemben.

A Cisco ASA 5500 sorozat több, már bevált technológiát egyesít egy platformon, így a szervezetek szakmai és gazdaságossági szempontból egyaránt optimális módon átfogó biztonsági szolgáltatásokat vezethetnek be egy-szerre több helyszínen is. A Cisco ASA 5500 sorozatra jellemző átfogó szolgáltatás portfolió révén a kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok számára készült személyre szabott termékváltozatokkal az adott helyi igények is kielégíthetők. Ezek a változatok megfelelő helyszínen, a megfelelő szolgáltatásokkal kiváló védelmet biztosítanak. Mindegyik változat a Cisco ASA 5500 sorozat szolgáltatásainak egy bizonyos körét fogja át (így például tűzfal, SSL és IPsec VPN, IPS és „anti-X” kombinált védelmi szolgáltatások), így a vállalati hálózaton belül tökéletesen megfelelhetnek az adott környezet által támasztott igényeknek. Azzal, hogy valamennyi helyszín adott biztonsági igényeit sikerül kielégíteni, egyben a hálózat teljes biztonsági színvonalát is sikerül magasabbra emelni

A CISCO ASA 5500 ASA 5500 – X Next-Generation Firewall népszerűbb típusai (nem teljeskörű lista)

Cisco ASA 5505

ASA 5505 / Security Plus

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség: 150 Mbps
VPN sávszélesség: 100 Mbps
VLAN-ok száma: 3/20
Cisco ASA 5506

ASA 5506-X / Security Plus

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség: 300 Mbps
VPN sávszélesség: 100 Mbps
VLAN-ok száma: 10/50
Cisco ASA 5506W

ASA 5506W-X / Security Plus

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség: 300 Mbps
VPN sávszélesség: 100 Mbps
VLAN-ok száma: 10/50
Cisco ASA 5506h

ASA 5506H-X / Security Plus

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség: 300 Mbps
VPN sávszélesség: 100 Mbps
VLAN-ok száma: 50
Cisco ASA 5508 x

ASA 5508-X

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség: 500 Mbps
VPN sávszélesség: 175 Mbps
VLAN-ok száma: 100
Cisco ASA 5512

ASA 5512-X / Security Plus

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség:
VPN sávszélesség:
VLAN-ok száma:
Cisco ASA 5512X

ASA 5515-X

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség:500 Mbps
VPN sávszélesség: 200 Mbps
VLAN-ok száma: 2/250
Cisco ASA 5516-x

ASA 5516-X

Fontosabb műszaki adatok
Áteresztő képesség: 500 Mbps
VPN sávszélesség: 500 Mbps
VLAN-ok száma: 300

Az adatlopási kísérletek száma az elmúlt évek során sajnos egyre növekvő tendenciát mutat, ezért nem véletlen, hogy a problémamentes vállat üzemeltetés egyik legfontosabb alappillére a minden tekintetben megfelelő biztonságtechnikai eszközök beszerzése, legyen szó belső LAN hálózatról, vagy kimondottan nagy területet lefedő, komplex wifi alapú rendszerekről. A legújabb fejlesztésű cisco tűzfal rendszerek (cisco ASA, firepower szolgáltatással), az intelligens, automatizált védelmi funkciókkal ellátott cisco switch hardverek és az ezeket kiegészítő, folyamatosan naprakész státuszban tarható defenzív szoftverek (cisco snort), teljes körű adatvédelmi megoldást kínálnak a Cisco minden egyes ügyfele számára. A legújabb generációs, adatptív cisco tűzfal rendszerek (NGFW) célja, hogy minden tekintetben megfeleljenek a mai kor adatvédelmi kihívásainak, az integrált malware védelem segítségével minden potenciális fenyegetést azonnal hatállyal képesek legyenek kezelni, elhárítani. A cisco ASA tűzfal, a firepower szolgáltatással felvértezve, preventív módon, rendkívül hatékonyan működik, a lehetséges támadásokat már csírájában elfolytja, a támadási procedúrát oly módon lekezelve, hogy közben a rendszer felhasználói nem érzékelnek semmilyen fennakadást a hálózat működésében, a cégen belüli és külső kommunikáció folyamatos, akadálymentes marad. Nyilván sokakban felvetődik a kérdés, hogy hogyan képes a cisco tűzfal rendszer mindezen védelmi funkciók ellátására, miközben folyamatosan együttműködik a hálózatra csatlakoztatott minden egyéb hardver eszközzel, szoftverrel. A firepower funkcióval rendelkező cisco ASA tűzfal a piacvezető Sourcefire® fenyegetéskezelő és fenyegetés elhárító rendszerét kombinálja az Advanced Malware Protection (AMP) kínálta teljes körű malware védelmi rendszerrel, így biztosítva a leghatékonyabb védelmi megoldást minden ügyfele számára. Az ilyen korszerű, komplex védelmi megoldások már messze túlmutatnak a jelen kor aktuális informatikai fenyegetésien és az olyan cisco tűzfal hardverek, mint például a Cisco ASA 5500-X széria tagjai, már a jövő minden lehetséges, szóba jöhető védelemtechnológiai kihívásaira vannak felkészítve. A Cisco új generációs tűzfal rendszerei (NGFW) minden vállat számára személyre szabott megoldást nyújtanak, legyen szó akár egy pár fős kisebb, „családi” vállalkozásról, közepes méretű cégről, vagy akár egy több ezer alkalmazottal rendelkező nagyvállalatról.

CISCO ASA 5500 SOROZAT: SSL/IPSEC VPN EDITION

Valamennyi Cisco ASA 5500 sorozatú készülék alapkiépítésben kiszolgál egy adott számú IPsec VPN-felhasználót. Az SSL VPN-licenszek beszerzése külön történik. Az SSL és IPsec alapú VPN-szolgáltatásokat átfogó védelmi technológiákkal ötvözve a Cisco ASA 5500 sorozat esetében tökéletesen testre szabható hálózati hozzáférés alakítható ki, amely sokféle üzemi környezetben alkalmazható, ugyanakkor fejlett végponti és hálózati biztonságot nyújt.

A Cisco ASA 5500 sorozat SSL/IPsec VPN termékkiadásának előnyei

SSL és IPsec alapú teljes hálózati távelérés

A hálózati rétegben működő, teljes értékű távoli felhasználói kapcsolatot biztosít gyakorlatilag bármely alkalmazáshoz vagy hálózati erőforráshoz. A hálózatelérést vagy a menet közben letöltött Cisco SSL VPN-kliens, vagy a Cisco IPsec VPN-kliensprogram biztosítja. Általában a felügyelt felhasználói gépekre, így például a vállalat tulajdonában lévő dolgozói  laptopokra is kiterjesztik a teljes hálózati hozzáférést. Az SSL és az IPsec alapú távoli eléréses VPN-technológiák támogatása révén a  Cisco ASA 5500 sorozatú készülékek különösen rugalmasan működnek, így sokféle telepítési környezetben is tökéletesen kielégítik az
igényeket.

Méretezhetőség és hibatűrés

A készülékek egyszerre akár 5000 egyidejű felhasználói kapcsolatot is kiszolgálnak; ez a szám az integrált fürtözési és terheléselosztási lehetőségek nyomán több tízezerre is növekedhet. Az állapotőrző tartalékaktiválás magas rendelkezésre állást biztosít rendkívül alacsony állásidővel.

A hálózathoz alkalmazkodó telephelyek közötti VPN-ek

Biztonságos, nagysebességű kommunikáció több irodai helyszín között. A teljes VPN-re kiterjedő garantált szolgáltatásminőség (QoS) és útválasztás révén a Cisco ASA 5500 Series SSL/IPsec VPN Edition megbízható, üzleti színvonalú átviteli minőséget biztosít a késleltetésérzékeny alkalmazásokhoz, így a hang- és videoátvitelhez, valamint a terminálszolgáltatásokhoz.

Károkozóktól mentes VPN

A VPN-ek a szervezetek hálózata ellen irányuló rosszindulatú támadások (pl. férgek, vírusok, kémprogramok, billentyűnaplózók, trójai és rootkit programok) elsődleges forrásai. A Cisco ASA 5500 sorozat készülékeibe integrált behatolásmegelőzés, vírusvédelem, alkalmazásfigyelő tűzfal és végponti VPN-biztonsági funkciók segítségével minimálisra csökkenthető annak kockázata, hogy a VPN-kapcsolat kiskaput nyújtson a veszélyforrások számára.

Gazdaságosabb VPN-telepítés és üzemeltetés

A VPN-ek bővítése és biztonságossá tétele kiegészítő terheléselosztó és biztonsági berendezéseket tehet szükségessé, amelyek jelentősen növelhetik a biztonsági és üzemeltetési költségeket. A Cisco ASA 5500 sorozatban ezek a funkciók integráltan találhatók meg, így a mai VPN-termékekhez képest példátlan szintű hálózati és biztonsági integrációt valósítanak meg. Mivel egyetlen platformon egyszerre van lehetőség SSL és IPsec VPN nyújtására, a Cisco ASA 5500 sorozatú készülékek költséghatékony alternatívát kínálnak a párhuzamos VPN-infrastruktúrát telepíteni kívánó ügyfelek számára.

Kliens nélküli hálózati hozzáférés

A kliens nélküli távoli hozzáféréssel a hálózati alkalmazások és erőforrások helytől függetlenül, PC-s VPN-kliensszoftver nélkül is elérhetők. A webböngészőkben található, mindenütt jelenlévő SSL-titkosításnak köszönhetően a Cisco ASA 5500 sorozat készülékei kliens nélküli hozzáférést biztosítanak bármilyen webes alkalmazáshoz vagy erőforráshoz, valamint a Citrixhez hasonló terminálszolgáltatásokhoz. Külön optimalizálás szolgája a Microsoft Outlook Web Access és Lotus iNotes hatékony működését, valamint a hozzáférést az olyan gyakori vastagkliens-alkalmazásokhoz, mint az e-mail, az azonnali üzenetküldés, az előjegyzésnaptár vagy a Telnet. Emellett a Cisco ASA 5500 sorozat dinamikus tartalomátszerkesztő képességeivel megbízhatóan működnek a bonyolultabb, Java Script vagy ActiveX kódot tartalmazó weblapok.

Néhány ismertebb tűzfalas referenciánk
kishonti_logo hálózatbiztonság
Kishonti Kft.
Our team has highly enthusiastic professionals delivering unique skills and solutions. Our software developers have expertise in all major OS platforms, 3D engine design, image compression, shader programming, digital image processing, geographic information systems performance analytics and optimizations of 3D data compression. Karbantartott eszközök:
Cisco ASA tűzfa
Cisco Call Manager Express 8.0
Cisco 7900-as IP telefonok
49730_arh_logo hálózatbiztonság
ARH Zrt.
Az ARH Zrt. intelligens képfeldolgozáson alapuló biztonság- és közlekedéstechnikai informatikai eszközöket fejleszt, gyárt és értékesít. Az ARH Zrt. mesterséges intelligens képfeldolgozó know-how-jára épülő biztonság és közlekedéstechnikai eszközei több mint 200 országban, több mint 2500 partner elégedettségét vívták ki. A világ minden földrészén, Ausztráliától Brazíliáig, Koreától Szaúd-Arábiáig megtalálhatók rendszám azonosító, okmány olvasó berendezései. Telepített és karbantartott eszközök:
Cisco ASA tűzfa
Cisco Call Manager 8.0
Cisco 3900 / 6900 / 7900-as IP telefonok
További információk
Saját szakmai anyagok, előadásokKapcsolódó termékek
Saját szakmai anyagok, előadások
link, stb.
Kapcsolódó termékek
pdf
Kérjen ajánlatot!

* Kotelezően kitöltendő

A megoldás specialistája
Tőke Botond
kiement ügyfélmanager
Botond szakterülete a telefonos, hálózatos és végpontvédelmi megoldások. Ezen túl nagy tapasztalattal rendelkezik Microsoft alapú rendszerek kialakításában. Hobbija az evezés.
Telefonszáma: +36.1.456.80.17
Mobil: +36.20.222.5707
Email: toke.botond(kukac)gloster.hu