Pályázataink

Home » Magunkról » Pályázataink

Projekt neve:

Ékszergyártás megvalósítása a Gloster Telekom Kft-nél

Ékszergyártás megvalósítása a Gloster Telekom Kft-nél

 • a kedvezményezett neve: Gloster Telekom Kft
 • a projekt címe: Ékszergyártás megvalósítása a Gloster Telekom Kft-nél
 • a szerződött támogatás összege: 49 993 080 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt eredményeként digitális műanyagipari ékszergyártáshoz szükséges gépek és berendezések beszerzése történt meg. A projekt keretében üzembe helyezésre került a gyártási kapacitás. A projekt eredményének tekinthető egy új gyártási tevékenység beindítása, amely a társaság hosszú távú versenyképességének megőrzését szolgálja. A gyártási tevékenység lehetővé teszi a alkalmazottak hosszú távú megtartását a több lábon állás által, valamint új pozíciók kialakítását a cégen belül. A projekt keretében alkalmazásra kerülő technológia egy új, innovatív technológiának tekinthető a hazai piacon, ezáltal a projekt hozzájárul az innovatív technológiák használatához. A beruházás megvalósítása szavatolja a termékek folyamatos innovációját, a jövedelmezőség növelését, magas feldolgozottságú termékek előállítását. A projekt keretében továbbá a gyártási tevékenységhez kapcsolódóan infrastrukturális fejlesztések kerültek megvalósításra a Gloster Telekom Kft erdőkövesdi telephelyén.

 • a projekt befejezési dátuma: 2017.02.14
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-00763

 
 
 

Projekt neve:

Termelési pályázat

Termelési kapacitás bővítés a Gloster Telekom Kft-nél

 • kedvezményezett neve (2016-ban): Gloster Telekom Kft
 • szerződött támogatás összege: 105 029 769 Ft
 • támogatás mértéke: 50 %
 • projekt kezdési időpontja: 2016.01.04.
 • projekt befejezési időpontja: 2016.06.09.
 • projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00282

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében gyártó/termelő eszközök beszerzése és üzembe helyezése, valamint a termelő berendezéshez kapcsolódó informatikai eszközök és szoftverek beszerzése és üzembe helyezése történik meg. A digitális gyártási technológia működtetésének elengedhetetlen feltétele a hatékony informatikai háttér biztosítása, mely a projekt részét képezi.
Termelési technológia bemutatása:
Az eljárás során a fényérzékeny műgyantát nem lézerrel, hanem UV fényforrással szilárdítjuk meg. A technológia fontos eleme, hogy egyszerre több gyártófejen keresztül juttatja az anyagot a célterületre. További előny, hogy az UV fényforrásnak köszönhetően olcsóbb és gyorsabb, mint a hagyományos RPT technológiák. A berendezés pontosságát jól jellemzi a 16 -30 µm-es építési rétegvastagság, a legvékonyabb függőlegesen elkészíthető falvastagsága 0,6 mm, a teljes modell pontossága pedig ± 0,05 mm. A berendezés segítségével akár két különböző mechanikai és fizikai tulajdonságú anyag is gyártható egy munkadarabon (munkacikluson) belül a felhasznált alapanyagok keverésével (lineáris kombinációjával). Polimer termékek kis szériás gyártása során a berendezés az adott rétegben, ahol a modell elhelyezkedik, kötőanyagot helyez el, így kialakítva az adott réteg geometriáját. Ezután a munkaasztalt mozgató henger lesüllyed egy rétegnyit, ezzel helyet adva a következő réteg számára felvivendő anyag számára. Ezeket a lépéseket addig ismétli a berendezés, amíg a darab teljes kialakítása meg nem történik. A darab a végleges formáját a felesleges hulladék anyagok eltávolítása valamint utókezelés (gyantával történő átitatás, hőkezelés) után nyeri el. A legtöbb technológiához hasonlóan itt is rétegenként kerül előállításra a termék, a számítógépen elkészített 3D-s CAD modell szeletekre bontásával. A rétegek építése az előzőleg elkészült modellrétegekre történő porfelvitellel kezdődik.

A digitális gyártáshoz használt gyártási technológiának alapja az alkatrészek közvetlenül CAD-adatfájlokból történő létrehozása. Az alábbiakat sorolhatjuk legnagyobb versenyelőnyei közé:
– Nincs szükség szerszámokba történő beruházásra
– Felgyorsítja a tervezési ciklust és a piacra kerülést
– Szélesebb tervezési lehetőségeket nyújt
– Gyorsabb, olcsóbb a termékek újratervezése, javítása
– Egyedi alkatrészek gyártásánál, kis szériás gyártás esetén költséghatékony
A pályázat során beszerzendő gyártó gépek egyik legnagyobb előnye, hogy a műanyag nyersanyagból, köztes folyamat közbeiktatása nélkül a DDM – Direct-Digital-Manufacturing során közvetlenül késztermék előállításra képes.

 

 

 

Projekt neve:

SZ2020 - A2 - Gloster 10 16

Vállalati folyamatmanadzsment támogatása (A vállalati folyamatmenedzsment hatékonyságának komplex fejlesztése a Gloster telekom Kft.-nél)

A projekt célja:

a Gloster telekom Javító és Szerelő Kft. informatikai megoldásainak fejlesztése egy olyan beruházás keretében, amely jelentős hatékonyság növelést eredményez a vállalati folyamat-menedzsment területén. A kiélezett piaci a beruházás elmaradása hosszú távon a piaci pozíció gyengüléséhez vezetne, ezért létfontosságú lépést tartanunk az informatikai fejlesztésekkel.
Az új vállalatirányítási rendszer kialakítása része a vállalati folyamatok teljes korszerűsítésének, mely az alábbi legfontosabb elemekből áll:
-SAP Business One integrált vállalatirányítási rendszer –(ERP) bevezetése,
-Üzleti intelligencia rendszerek (BI) kialakítása,
-Elektronikus iratkezelési rendszer kialakítása,
-Távmunkát támogató rendszerek kialakítása,
-A fenti informatikai megoldásokat kiszolgáló, korszerű hardver eszközök telepítése (szerver és hordozhetó számítógépek),
-Felhasználók teljes körű oktatása a fejlesztendő vállalatirányítási rendszerrel kapcsolatban

Kedvezményezett neve és elérhetôsége (2009-ben):
Gloster Telekom Javító és Szerelő Kft.
1098 Budapest, Börzsöny u. 2/c Fszt. 1/a
Telefon: +36 1 456 8010
Mobil: +36 20 222 5700
Fax: +36 1 456 8011
E-mail: info {kukac} telefonkozpont.eu
Cégjegyzékszám: 01 09 721771
Bankszámlaszám: 12010501-00136164-00100008
Adószám: 13163815-2-43

Közreműködô szervezet neve és elérhetôsége:
Magyar Gazdaságfejlesztési központ Zrt. 1539 Budapest Postafiók 684. www.magzrt.hu
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség